Rekordhőség Olaszországban, 260 éves csúcs dőlt meg

hőség, hőhullám, Reuters, Milánó, Olaszország
Turisták védekeznek ernyőkkel a nap ellen Milánóban a Duomo előtti téren, 2023. augusztusában. 2023. augusztus 25. volt a legmelegebb nap a város történetében 1763 óta.
Vágólapra másolva!
Az észak-olaszországi Milánó városában szerdán 33 Celsius-fokos új napi átlaghőmérsékleti rekordot mértek, miután az augusztus közepe táján kezdődött hőhullám elérte tetőpontját a városban - írja a Reuters.
Vágólapra másolva!

A Reuters azt írja, hogy augusztus 23-án és 24-én a lombardiai Milánóban, Olaszországban 33 Celsius-fokos napi átlaghőmérsékletet mértek.

Ez rekordnak számít, amivel 260 éves csúcs dőlt meg.

Turisták védekeznek ernyőkkel a nap ellen Milánóban a Duomo előtti téren, 2023. augusztusában. 2023. augusztus 25. volt a legmelegebb nap a város történetében 1763 óta Forrás: REUTERS/Claudia Greco/Origo

Mindeközben Rómában is rekkenő hőség van,

az olasz fővárosban júliusban is 41,8 Celsius-fokos rekordot mértek.

Dél-Európa nagy részén elképesztő forróság tombolt ezen a nyáron, ami erdőtüzeket okoz, továbbá a kormányokat egészségügyi figyelmeztetések kiadására késztette, és sok turista nyaralását megzavarta vagy félbeszakította.

A hőhullám azonban hamarosan véget ér, a jövő hét elején heves zivatarok és akár 10-15 Celsius-fokos hőmérséklet-csökkenés várható Olaszországban.