Már hétéves gyerekeknek is transznemű kezeléseket kínál a brit egészségügy

Vágólapra másolva!
Miután az angol NHS a gyermekek védelmével kapcsolatos aggályok miatt úgy döntött, hogy bezárja a vitatott Tavistock Központot és annak nemiidentitás-fejlesztési szolgáltatását, és az angol egészségügyi rendszerben egy új szolgáltatás keretében folytatja a fiatalok feltételezett nemi diszfóriával kapcsolatos kezelésének gyakorlatát.
Vágólapra másolva!

A diszfória olyan hangulati állapot, amelyre elégedetlenség, nyugtalanság, depresszió és szorongás jellemző. Általánosabb értelemben meghatározhatatlan kényelmetlenségérzet, megfoghatatlan kellemetlenségérzet.

Az angol egészségügyi rendszer az új iránymutatás szerint korlátozni fogja az életmódot megváltoztató, pubertásblokkoló gyógyszerek felírását, ehelyett pszichológiai terápiára fog összpontosítani.

Az NHS új útmutatója a gyermekek nemi hovatartozásának gondozásáról állítólag így szól: "A hét év alatti gyermekektől nem várható el, hogy értelmi megértésük és felfogóképességük a nem és a nemek tekintetében kellően fejlett legyen ahhoz, hogy képesek legyenek megérteni a nemi inkongruenciával foglalkozó szakszolgálathoz való beutalás okait és lehetséges következményeit".

Egyesek azonban arra figyelmeztetnek, hogy ilyen jellegű "nemi szolgáltatások" gyermekeknek történő folyamatos nyújtása a későbbi életkorban komolyabb beavatkozások kapuját jelentheti.

A Tavistock Központ, amit jövőre teljesen be kell zárni, miután gyakorlatát nem tartották biztonságosnak a gyermekek számára, a jelentések szerint 1999-es megnyitása óta mintegy 19 000 gyermeket "kezelt" nemi diszfóriával, tanácsadás keretében.

A klinikát korábban azzal vádolták, hogy már egyetlen konzultáció után pubertásblokkoló gyógyszereket ajánlottak a gyerekeknek - írja a Breitbart.