Az agresszív genderlobbi miatt egyre több egyház szakad szét

német katolikus egyház, katolikus egyház, egyházszakadás, pornó, lmbtq-propaganda
Teljes erkölcsi válságba süllyedt a német katolikus egyház, Róma és Németország konfliktusa egyházszakadással fenyeget.
Vágólapra másolva!
Óriási botrány robbant ki Észtországban, mert a nyugati progresszív divatnak megfelelően az egyházakban is egyre erősebb a genderlobbi, az LMBTQ-közösség agresszív módon próbálja kisajátítani a hitet. Így gondolják legalábbis az Észt Metodista Egyház tagjai, akik független ágként folytatják tovább.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet összefoglalója szerint a felekezet nem ért egyet azzal, hogy a nemzetközi Egyesült Metodista Egyház (UMC) néhány megközelítésében egyre nagyobb teret engedett az LMBTQ-jogoknak.

A Fegyelem könyve, a metodisták törvénykönyve ugyanis tiltja az azonos neműek házasságát és a meleg lelkészek felszentelését.

Az Észt Metodista Egyház, az EMC ezért kilépett a nemzetközi felekezeteket tömörítő egyházból.

– jelentette ki az észt közmédiának Robert Cerenkov, a mintegy ezerötszáz hívőt számláló észt felekezet vezetője.

A kivált tagok azonban most úgy vélik, hogy a metodisták közül sokan az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában azon dolgoznak, hogy eltöröljék a Fegyelem könyvének törvényeit.

A függetlenségről az Észt Metodista Egyház tagjai egy szavazást is tartottak korábban, és 97 százalékos többséggel támogatták az indítványt. A hívek ezután arról is döntöttek, hogy az egyházi vagyon és eszközök július 1-jével kerüljenek át az önálló Észt Metodista Egyházhoz.

Teljes erkölcsi válságba süllyedt a német katolikus egyház, Róma és Németország konfliktusa egyházszakadással fenyeget. Forrás: CNS photo/Bob Roller/Reuters/Lukas Barth

Nem az észt metodisták az elsők, akiknek elegük van a genderlobbiból

Az Egyesült Metodista Egyházból kilépő gyülekezetek száma idén nyárra már meghaladta az ötezret is. 2022-ben kétezer gyülekezet vált ki, 2021-ben pedig háromezer. Májusban a Cseh Köztársaság éves konferenciája kétharmados többséggel megszavazta az autonóm Csehországi Metodista Egyház megalakítását.

Tavaly pedig Bulgáriában és Szlovákiában is megszavazták az egyesült metodisták, hogy azonnal elhagyják a nemzetközi egyházat, és átlépnek az újonnan alakult Globális Metodista Egyházba, egy teológiailag konzervatív, szakadár felekezetbe.

A címlapi fotó illusztráció!