Terjed a sátánizmus az Egyesült Államokban, démonidéző szertartásra hívják a lakosokat Minneapolisban

sátánizmus, Egyesült Államok, okkultizmus
-
Vágólapra másolva!
Egy minneapolisi kulturális központ komoly kritikákat kapott, miután egy olyan eseményt hirdetettek, amelyen egy démonidéző szertartásra invitálták a lakosokat, írják a helyi médiában.
Vágólapra másolva!

Az Alpha News adott először hírt arról a bizarr esetről, miszerint

egy minneapolisi kulturális központ játékos családi démonidézésre invitálja a családokat.

Az esemény leírása a szervezet honlapján így hangzik:

Az eseményen egy Tamar Ettun nevű "művész" szerepelt, aki állítása szerint "démoncsapdákat" készít. A családokat ezért arra invitálják, hogy

készítsenek egy edényt, amely csapdába ejti az őket legjobban ismerő démont majd vegyenek részt egy játékos szertartáson, hogy megidézzék és összebarátkozzanak a választott démonnal.

- írják.

Nem ez az első eset, hogy a tradícionális kereszténységtől egyre jobban eltávolodó Egyesült Államokban egyre nagyobb teret nyer a sátánizmus. 2015-ben, Detroitban például

felállítottak már egy Sátánt formáló szobrot a városközpontban.

2018-ban szintén nagy botrányt kavart az az eset, amikor

egy deklaráltan sátánista szekta azzal tiltakozott az arkansas-i kapitólium előtt felállított Tízparancsolat-szobor ellen, hogy felállítatták a saját Sátán-szobrukat a vallási és lelkiismereti szabadságra hivatkozva.

2021-ben pedig

sátánisták egy csoportja Maryland-ben követelte egy világháborús emlékkereszt eltávolíttatását, az eset azonban a katolikus hívők részéről ellenállásra talált.

2022-ben pedig hatalmas botrány keveredett akkor, amikor sátánista szakkört akartak indítani egy amerikai iskolában.