Meghalt egy idős pásztor az Athén mellett pusztító erdőtűzben

erdőtűz, tűz, bozóttűz, Görögország, görög, hőség, szárazság
A Sikorsky S-64F Skycrane helicopter sprays water at a fire in the village of Gennadi on the Greek Aegean island of Rhodes, on July 25, 2023. Wildfires have been raging in Greece amid scorching temperatures, forcing mass evacuations in several tourist spots including on the islands of Rhodes and Corfu. (Photo by Spyros BAKALIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Életét vesztette egy 80 éves görög pásztor az Athéntól északra, a Boiótia régióban pusztító, hétfőre virradóra ismeretlen okból keletkezett erdő- és bozóttűzben.
Vágólapra másolva!

Az idős ember az állatait akarta kimenteni a lángok közül, amikor a füst miatt eszméletét vesztette, és feltehetően megfulladt - közölte a tűzoltóság hétfőn az ERT közszolgálati műsorszolgáltatóval.

A térségben a lángokat a viharos szél is szítja. A hatóságok elővigyázatosságból hétfőn reggel kiürítették a közeli tengerparton fekvő települést, Paralia Szarantit, és

a tűzveszély való legmagasabb fokú figyelmeztetést rendelték el környező régiókban is.

Görögország északkeleti részén, az Alekszandrúpolisz környékén napok óta tomboló tüzet sem sikerült még megfékezni. A hétvégén a régióban óvatosságból tizenkét falut és települést evakuáltak, de közben már sokan hazatérhettek.