A migránslázadást megelégelő szabadcsapatok vadásznak a tomboló bevándorlókra

Lorient, Franciaország, migránslázadás
Vágólapra másolva!
A migránslázadást és a rendőrök tehetetlenségét megelégelte egy - nincs rá jobb szó - szabadcsapat Franciaországban, és szó szerint vadászik a bűnöző, tomboló bevándorlókra. Több helyről érkezett ilyen jelentés, a legismertebb akciókat Lorient városában hajtják végre, de Lyonban és Angers-ban is alakultak ilyen csapatok. Lorient-ban katonai bázis van, 4 ezer tengerészgyalogossal. A Forfusco nevű szervezet - Force maritime des fusiliers marins et commandos, azaz Tengerészek fegyveres kommandója - tagadja, hogy ők lennének. A rendőrség egyébként örül. Bár a francia állam gyengeségét mutatja az a helyzet, hogy a rendőrök képtelenek megvédeni a törvénytisztelő embereket, a köz- és magánvagyont, a rendcsináló kommandó megjelenése tulajdonképpen érthető.
Vágólapra másolva!

„Semmiféle milícia nem dolgozik a rendőrség mellett vagy helyett" - védekezett Fabrice Loher, Lorient polgármestere a Facebookon. Pénteken, 30-án este azonban mintegy harminc, sportruházatba öltözött, csuklyás fiatal valóban kérdőre vonta a rabló, gyújtogató migránsokat Lorient-ban, éppen egy haditengerészeti bázison, ahol a kommandós tengerészgyalogosok állomásoznak.

Rejtélyes, lázadók elleni csapatok akcióztak a lorient-i katonai bázis közelében Forrás: ouest-france.f

„Kik vagyunk mi? Nem tudom megmondani. De a jó oldalon állunk..." - magyarázták az „Ouest-France" regionális lapnak. „25, V alakban gyorsan mozgó kompakt csoportként" írták le őket. Azaz, szervezett hadi egységeknek tűntek.

Több videófelvételeken látszott, amint ez a csoport megbilincseli a migránslázadás részvevőit, miközben azok azt kiabálják, hogy ők „ártatlanok". Úgy tűnik, hogy a „randalírozáselleneseket" nem győzték meg ezzel, mert végül átadták őket a rendőrségnek. Amikor a könnygáznak köszönhetően a mintegy ötven migráns fosztogató visszavonult, a „randalírozásellenes" csoport két tagja eloltott egy kezdődő tüzet is – számolnak be a Ouest France újságírói.

Lorient, Franciaország Forrás: ouest-france.fr

A Le Figaró által megkérdezett rendőrök kifejtették, hogy nem ismerték ezeket a spontán megjelenő „rendpárti erőket", akik a rendőrség segítségére keltek. Ráadásul „ez a segítségnyújtás egyáltalán nem illegális", írja a francia konzervatív napilap. „A büntetőeljárási törvénykönyv 73. cikke megállapítja, hogy

A „Forfusco" csoport a Le Télégramme-nak azt mondta, hogy „nem hallott ilyen típusú akcióról" és arról is beszéltek, hogy „ez nem tartozik a fegyveres erők vagy a tengerészgyalogosok hatáskörébe".

Egy felmérés szerint egyébként a franciák 70%-a szeretné, hogy a hadsereg vegyen részt a rend helyreállításában, verje el az egy hete tartó migránslázadást.

Ahogy írtuk, Lorient mellett Lyonban és Angers-ban is voltak hasonló akciók.

Mint többször megírtuk: Brüsszel migránsgettót építtetne Magyarországon. Ezt a magyar kormány elutasítja.