Lövöldözés volt New Yorkban, több gyerek megsérült

Baltimore, 2023. július 2.
A baltimore-i rendőrség által közreadott képen rendőrségi kordonnal kerítették el a hajnali lövöldözés helyszínét a Maryland állambeli Baltimore-ban 2023. július 2-án. A baltimore-i rendőrség vezetőjének tájékoztatása szerint ke
Baltimore, 2023. július 2. A baltimore-i rendőrség által közreadott képen rendőrségi kordonnal kerítették el a hajnali lövöldözés helyszínét a Maryland állambeli Baltimore-ban 2023. július 2-án. A baltimore-i rendőrség vezetőjének tájékoztatása szerint ketten meghaltak, 28-an megsebesültek a támadásban. A televíziónak több szemtanú azt mondta, a Brooklyn Day elnevezésű rendezvényen több százan vettek részt. MTI/AP/Baltimore-i rendőrség
Vágólapra másolva!
Legalább négyen, köztük három és hat éves gyerekek is megsebesültek egy lövöldözésben New Yorkban, az Egyesült Államokban. Az incidens a város Bronx városnegyedében történt, a rendőrség már keresi a tetteseket.
Vágólapra másolva!

Négy embert, köztük egy testvérpárt sebesített meg egy robogón közlekedő fegyveres, aki kedd este lövöldözős ámokfutásba kezdett a New York-ban, a Bronx városnegyed egyik parkja előtt, írta meg a Fox News.

A sebesült gyerekek három- és hatévesek voltak.

A rendőrség szerint két férfi egy illegális robogón, teljesen fekete ruhát viselve hajtott a zsúfolt helyi parkba.

A robogó hátulján ülő gyanúsított leszállt és tüzet nyitott a tömegre. A Fox News nyilvánosságra hozta azoknak a rendőrségi térfigyelőkameráknak a felvételeit, amelyen a támadás pillanatai látszódnak.

Egy anya és két fia sétáltak arra, amikor a hat éves fiút lábon lőtték, a három éves fiút pedig egy másik golyó súrolta a lábán.

- nyilatkozta John Chell new york-i rendőrfönök az esettel kapcsolatban.

A rendőrség szerint a támadásnak voltak további áldozatai is, egy huszonöt és egy huszonhárom éves férfi is megsebesültek, miután a támadók több helyen is eltalálták. Mentővel vitték a sérülteket a St. Barnabas kórházba, a sebesülésekből várhatóan az összes áldozat felépül majd, áll a közleményben. Egyelőre senkit nem tartóztattak le a támadással kapcsolatban, a New York-i rendőrség nagy erőkkel keresi a tetteseket.