Itt a megdöbbentő ukrán terv: megtetszett nekik Prigozsin

Volunteers in the Ukrainian army receive combat training Europe,Kyiv,military,Obukhov,photography,Russia,soldier,training Horizontal
KYIV, UKRAINE - OCTOBER 21: Volunteers of a unit called "Obukhov" take part in weapon training in a district near Kyiv, Ukraine on October 21, 2022. When volunteers are not deployed to the frontlines, the soldiers of the "Obukhov" Unit of the 114th Regional Defense Brigade of the Ukrainian Army, which is made up exclusively of volunteers from Ukraine, undergo ongoing combat training. Metin Aktas / Anadolu Agency (Photo by Metin Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A kijevi rezsim "saját gyártású Wagner-csoportokkal" kompenzálja veszteségeit a fronton az oroszok szerint.
Vágólapra másolva!

Az Origo is beszámolt arról a lengyel hadtestről, amelynek tagjai önkéntesekként vesznek részt a harcokban Ukrajnában. Az orosz-ukrán háborúban részt vevő külföldi, nyugati önkéntesekkel összefüggésben az orosz védelmi minisztérium is közleményt adott ki, amelyben lényegében arról beszélnek, hogy

Ukrajna a Wagner-csoporttal összemérhető zsoldossereget szervez, hogy kompenzálja veszteségeit, amelyeket elszenvedett az ellentámadás során.

Az orosz közlemény szerint

az ukrán katonai vezetés a külföldi harcosokat ágyútölteléknek tekinti, a legkockázatosabb küldetésekre küldi őket, és őket látják el utolsónak, amikor a sebesült katonák evakuálásáról van szó.

Ez az értékelés szerint sokkal nehezebbé tette Kijev számára a harcosok toborzását az európai országokban, például Lengyelországban. Ukrajna ennek következtében fokozta erőfeszítéseit, hogy a világ más részein találjon jelölteket az orosz védelmi minisztérium szerint, amely szerint Argentínában, Brazíliában, Afganisztánban, Irakban és Szíria "amerikai ellenőrzés alatt álló" területein folyik a toborzás.

A Szíriára való utalás valószínűleg az ország túlnyomórészt kurdok lakta északkeleti részére vonatkozik.

Az Egyesült Államok fegyverekkel, kiképzéssel és légi támogatással látta el a kurd milíciákat, amikor azok szárazföldi erőként szolgáltak a Washington vezette koalíciónak az Iszlám Állam (IS, korábban ISIS) elleni harcban. A Pentagon a damaszkuszi kormány tiltakozása ellenére katonai támaszpontot is fenntart Kelet-Szíriában.

Az orosz védelmi minisztérium továbbá azt állította, hogy Ukrajna amerikai és kanadai diplomáciai képviseletei aktívan toboroznak harcosokat a CIA és a befolyása alatt álló katonai magánvállalkozók segítségével.

Ukrajna még a háború elején létrehozta a Nemzetközi Légiót a kijevi rezsim ügyéért harcoló külföldi önkéntesek számára. Moszkva ezeket a harcosokat zsoldosoknak tekinti, és többször kijelentette, hogy a reguláris erőkre vonatkozó egyezmények nem vonatkoznak rájuk Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Metin Aktas

"Június 30-ig 4845 külföldi, túlnyomó részben az Egyesült Államokból, Kanadából és európai országokból származó zsoldos halálát erősítették meg a harcokban. További 4801 külföldi harcos menekült el Ukrajna területéről, miután megtapasztalták a kijevi rezsim velük szembeni magatartását.

- áll a közleményben.