Hatalmas robbanás a Krím-félszigeten, kitörhet a világháború - videó

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, orosz-ukrán háború, ukrán konfliktus, harc, Ukrajna, Oroszország, Krím, katonai jármű, katona
8130660 02.03.2022 Russian military vehicle is pictured near the border with Ukraine in Crimea, Russia. Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik (Photo by Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Több mint kétezer embert menekítettek ki ideiglenesen a kelet-krími Kirovszki katonai bázissal szomszédos területről, miután tűz ütött ki a támaszpont gyakorlóterén - közölte szerdán Szergej Akszjonov, az Oroszország által 2014-ben elcsatolt Krími Köztársaság vezetője a Telegramon.
Vágólapra másolva!

"A tervek szerint négy település lakóit, több mint kétezer embert ideiglenesen evakuálják" - mondta Akszjonov. Hozzátette, hogy

a tűz miatt le kellett zárni a közeli Tavrida autópályát.

Két ideiglenes szállásközpont fogadja az evakuáltakat - közölte szerdán a krími rendkívüli helyzetek minisztériumának Telegram-csatornáján.

Egy lőszerraktár robbant fel

Nyikolaj Lukasenko, krími közlekedési miniszter arról számolt be, hogy a krími kompátkelő rendben működik és a vasúti közlekedésben sincs fennakadás. A tűz okáról nem szólnak a jelentések, a Twitteren látható videó szerint egy lőszerraktár robbant fel.

Kirill Budanov, az ukrán védelmi minisztérium fő hírszerzési igazgatóságának (GUR) vezetője szerint a gyakorlótéren keletkezett tűz az ukrán hírszerzés és az ukrán fegyveres erők műveletének eredménye. "Egy (...) műveletet hajtottak végre" - idézte az RBC-Ukraina hírügynökség Budanov kommentárját a krími tűzvészről.