Felkavaró felvételek éheztetett, megkínzott román nyugdíjasokról - videó

Románia, idősotthon, embertelen körülmények, éheztetés, fojtogatás, kínzás
több idősotthont is országosan működő bűnszervezet iránytott Romániában. Ezekben kínozták, éheztették a lakókat
Vágólapra másolva!
Lepedővel fojtogatták, éheztették több román idősotthon lakóit és még a nyugdíjukat is elvették Romániában. Az elmúlt hetekben országos vizsgálat indul a visszaélések miatt. 13 otthon működési engedélyét felfüggesztették, ebből hatot be is zártak, ezek közül többnek engedélye sem volt, egyes helyeken pedig maguk az ápolók kínozták a gondozottakat. A román elnök nemzeti szégyennek nevezte a történteket a TV2 Tények információi szerint.
Vágólapra másolva!

Horrorotthonoknak, vagy más néven a Rémségek házainak nevezték el a román médiában azokat az intézményeket, ahol kegyetlenül, emberhez nem méltó módon bántak a bent lakó nyugdíjasokkal. Ezek közül több is engedély nélkül működött, verték a lakókat, lepedővel fojtogatták őket és lejárt szavatosságú ételt adtak nekik, ha egyáltalán kaptak enni.

Legalább 100 embert éheztettek.

De ha kaptak, abban sem volt köszönet.

- mondta az egyik ellenőr a tévéseknek.

A botrány az után robbant ki, hogy az egyik bukaresti otthont feljelentették a bent tapasztalt embertelen bánásmód m

iatt. A nyomozás során derült ki, hogy nem egyedi estről van szó, több otthont is egy bűnszervezetet irányít. A bűnözők az idős embereket rávették arra, hogy adják el a lakásaikat, majd

beköltöztették őket a fogyatékkal élők otthonaiba, hogy felvehessék utánuk az állami támogatást.

Sőt, meggyőzték őket arról, hogy a nyugdíjaikat is utalják át az otthonnak Természetesen ezeket a pénzeket sem az áldozatokra költötték.

- ezt mondta az egyik nyomozó, aki azt is hozzátette,

hogy 13 idősotthon működését felfüggesztették, ebből 6-ot be is zárattak.

A botrány akkorára duzzadt, hogy nemrég lemondott a munkaügyi miniszter miatta. A nyomozók azt gondolják, hogy ő is tudhatott a visszaélésekről.

- közölte Marcel Ciolacu, román miniszterelnök, Románia elnöke, Klaus Johannis pedig egyenesen nemzeti szégyennek nevezte a történteket.