Megszólalt a háború befejezéséről Putyin

Putyin, oroszország, orosz, elnök, Vlagyimir Putyin
Russian President Vladimir Putin chairs a Security Council meeting via a video link at the Kremlin in Moscow on May 15, 2023. (Photo by Pavel Byrkin / SPUTNIK / AFP)
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz elnök 2025 végéig meghosszabbította a nyugati szankciókra válaszul egyes termékek és nyersanyagok behozatalát és kivitelét korlátozó korábbi elnöki rendeletét.
Vágólapra másolva!

A TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint a különleges gazdasági intézkedések külkereskedelemben való alkalmazásáról szóló rendelet korábbi változata 2023. december 31-én járt volna le, és most 2025. december 31-ig meghosszabbították a korlátozások hatályát.

Putyin meghosszabította az elnöki rendelet hatályát Forrás: AFP/Pavel Byrkin

A rendelet a kormány által jóváhagyott lista alapján korlátozásokat vezetett be bizonyos áruk és nyersanyagok behozatalára és kivitelére, kivételt képeznek a magánszemélyek.

Ez a lista különösen a korábban Oroszországba importált technológiai, távközlési és orvosi berendezésekre, valamint a gépjárművekre, mezőgazdasági gépekre és elektromos berendezésekre vonatkozik. Korlátozták továbbá bizonyos fafajták, műtrágyák, vegyi alapanyagok, gabonafélék és egyéb termékek kivitelét.