Bajba kerülhetnek azok, akik szombaton repülnek Olaszországba

Amszterdam, 2022. augusztus 29. Utasok várakoznak az amszterdami Schiphol repülőtéren 2022. augusztus 29-én, a vasúti dolgozók 24 órás sztrájkja idején. A tiltakozók magasabb fizetést követelnek. MTI/EPA/ANP/Ramon van Flymen
Vágólapra másolva!
Július 15. szombatra országos sztrájkot jelentettek be a a földi kiszolgálók Olaszországban. A munkabeszüntetés miatt járattörlésekre, fennakadásokra lehet számítani, a sztrájk a check-in folyamatát és a biztonsági ellenőrzést is érintheti.
Vágólapra másolva!

A Wizz Air sajtóközleménye szerint a hétvégén, július 15-én, szombaton az olasz földi kiszolgáló személyzet országos munkabeszüntetést jelentett be az országban.

A légitársaság közleménye szerint nekik nincs ráhatásuk a sztrájk köverkezményeire, de mindent megtesznek a fennakadások minimalizálása érdekében.

Változás esetén tájékoztatást adnak utasaiknak, és minden szükséges segítséget biztosítanak a számukra.

A munkabeszüntetés miatt komoly fennakadásokra, bizonyos esetekben akár járattörlésekre lehet számítani Olaszországban. A kép illusztráció! Forrás: MTI/EPA/ANP/Ramon Van Flymen

Emiatt szombaton Olaszországban számítani kell:

  • bizonyos esetekben akár járattörlésekre
  • komoly fennakadásokra, amely a repülőterekre való utazást, a check-in folyamatát és a biztonsági ellenőrzést is érintheti

A cég azt tanácsolja utasainak, hogy ennek megfelelően tervezzenek, és hagyjanak elegendő időt a repülőtér megközelítésére, valamint a szükséges procedurák elvégzésére a check-in pultnál, a biztonsági ellenőrzésnél és a beszállókapunál.

Amennyiben a repülőjegyüket egy utazási irodán vagy külső közvetítőn keresztül vásárolták, javasolják, hogy forduljanak közvetlenül hozzájuk, hogy időben informálódhassanak a járatuk státuszáról.