Nyomolvasókkal is keresik a Berlin környékén kóborló oroszlánt

Vágólapra másolva!
Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, szabadon kóborol egy oroszlán Berlin közelében. Drónok, helikopterek, hőkamerák bevetésével nagy erőkkel zajlik a vadállat utáni hajsza a Berlin déli részén fekvő, húszezer lakosú Kleinmachnow környékén és a szomszédos külvárosi területeken, de az állatot egyelőre nem sikerült befogni. 
Vágólapra másolva!

Most már hivatásos állatnyomolvasók is bekapcsolódtak

a Berlin környékén kóborló oroszlán utáni keresésbe pénteken, ők a térségbeli erdőket kutatják át - mondta el Michael Grubert, Kleinmachnow polgármestere a Berlin-Brandenburg rádióadónak.

Mintegy 220 rendőrt mozgósítottak, és állatorvosok, vadászok is csatlakoztak hozzájuk. A keresés az éjszaka folyamán is folytatódott.

Rendőrök keresik Kleinmachnow környékén a kóborló ororszlánt Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Annette Riedl

A térségben egyelőre nem találtak sem vért, sem ürüléket vagy mancsnyomot, ami a nagymacska jelenlétére utalna.

Achim Gruber állatorvos egyelőre kételkedik abban, hogy valóban egy oroszlánról lenne szó. Ha a vadászkutyák sem találnak nyomot, akkor megkérdőjeleződik ez a feltevés.

A vadállatról csütörtökre virradóra érkezett először bejelentés a hatóságokhoz. Egy Kleinmachnow-ban készült videón fák és az aljnövényzet között lehetett látni az állatot.

A felvételt hitelesnek találták, és később rendőrök, illetve más szemtanúk is látták a feltehetően nőstény oroszlánt.

A rendőrség szerint a vadállat elejtett egy vaddisznót is. A környéken élőket arra figyelmeztették, hogy ne hagyják el otthonaikat és a háziállataikat is tartsák biztonságban.

A hatóságok egyelőre nem tudják, hogyan került a vadállat lakott területre. A környéken lévő állatkertek, állatparkok, cirkuszok és menhelyek nem jelentettek eltűnt oroszlánt, és nincs információ magánkézben lévő nagymacskáról sem a környéken.