Már 44 halottja van a Pakisztánban történt pokolgépes merényletnek

Badzsaur, 2023. július 31. Résztvevők az áldozatok temetésén az Afganisztánnal határos pakisztáni Badzsaur körzetben, Hajber-Pahtunva tartományban elkövetett robbantásos merénylet után egy nappal, 2023. július 31-én. A Dzsamiat Ulema-i-Iszlam (JUI-F) pakisztáni konzervatív iszlamista párt rendezvényén elkövetett támadásban legkevesebb negyvennégy ember életét vesztette. MTI/EPA/Hanifullah Hán
Vágólapra másolva!
Legalább 44 ember meghalt egy iszlamista párt által szervezett gyűlésen történt robbanásban Pakisztánban.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, negyven ember meghalt és legalább 150 ember megsérült vasárnap egy politikai rendezvényen elkövetett robbantásban Pakisztán északnyugati részén - közölték a helyi rendőrség és az egészségügyi hatóságok.

A halálos áldozatok száma a tegnap történt incidens óta növekedett, legújabb információk szerint

a robbanásban 44-en haltak meg.

Az incidens az Afganisztánnal határos Badzsaur körzetben, a Dzsamiat Ulema-i-Iszlam (JUI-F) pakisztáni konzervatív iszlamista párt rendezvényén történt.

Résztvevők az áldozatok temetésén az Afganisztánnal határos pakisztáni Badzsaur körzetben, Hajber-Pahtunva tartományban elkövetett robbantásos merénylet után egy nappal Forrás: MTI/EPA/Hanifullah Hán

Az északnyugati Bajaur körzetben történt robbanásban több mint 100 ember megsérült. A robbanás idején a Jamiat Ulema-e-Islam-Fazl (JUI-F) politikai párt tartott gyűlést.

A JUI-F egy jelentős vallási politikai párt, amely a pakisztáni parlamentben a kormánykoalíciónak a tagja.

A rendőrség a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy a bizonyítékok alapján

a robbanás öngyilkos merénylet volt.

A mentés befejeződött a sérülteket kórházba szállították, de a halálos áldozatok száma még nőhet, mivel 15 ember válságos állapotban van - közölték a tisztviselők.

A támadás indítéka egyelőre nem tisztázott. A biztonsági erők lezárták a környéket, és vizsgálatot folytatnak a robbanás ügyében.

A JUI-F párt egyik regionális vezetője, Maulana Ziaullah meghalt a robbanásban

- közölték helyi tisztviselők.

A pusztítás nyomai az Afganisztánnal határos pakisztáni Badzsaur körzetben, Hajber-Pahtunva tartományban elkövetett robbantásos merényletet követően Forrás: MTI/EPA/Hanifullah Hán

Bár egyelőre nem tisztázott kik a felelősek a támadásért, azonban az Iszlám Állam csoport (IS) pakisztáni helyi ága azt állította, hogy idén több támadás mögött állt Bajaurban, és korábban a JUI-F-et is célba vette.