Kóbor kutya szájában találták meg a magára hagyott újszülötett

Bobi a világ legidősebb kutyája: 31 éves, galéri, 2023
A picture taken on February 12, 2023 shows Bobi, a 30 year-old Portuguese dog that had been declared the world's oldest dog by Guinness World Records, sitting at his home in the village of Conqueiros near Leiria. (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy magára hagyott újszülöttet találtak a libanoni hatóságok egy fekete szatyorban, amelyet egy kóbor kutya vonszolt magával.
Vágólapra másolva!

Járókelők figyeltek fel arra, hogy egy kisbaba sírását hallani egy fekete szatyorból, amivel egy kóbor kutya sétálgatott. Miután elvették az állattól a gyereket, a kislányt a főváros, Tripoli egyik kórházába szállították, és kivizsgálták. A világhálóra felkerült képek alapján a csecsemő tele van zúzódásokkal és horzsolásokkal.

Az újszülött esete hatalmas felháborodást váltott ki a közösségi médiában. Volt olyan felhasználó, aki a Twitteren arról írt, hogy a kutyába több emberség szorult, mint abba, aki ilyen helyzetbe hozta a kicsit.

A kép illusztráció (Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP) Forrás: AFP/Patricia De Melo Moreira

Egy libanoni újságíró pedig arról számolt be, hogy egyelőre a hatóságok keresik, kié lehet a gyerek. Egyelőre nem tudni, hogy az, aki elhagyta a babát, így akart végezni vele, vagy így akarta felhívni rá a figyelmet.