Gazdaságos nyomtatás az irodában

Vágólapra másolva!
A nyomtatópapír és a tintapatron újravásárlásra egészen komoly költségeket felemészthet egy iroda esetében. Vagyis ha szeretnénk spórolni, érdemes pár tanácsot megfogadni a nyomtatások kapcsán.
Vágólapra másolva!
Forrás:Iryna Dincer / Shutterstock.com

Csak azt nyomtassuk ki, amit tényleg muszáj!

Főleg az idősebb generációkra jellemző, hogy mindent kinyomtatnak. Mindent, aminek a jó részére semmi szükség. Egyrészt ma már ezt a NAV sem várja el, másrészt teljesen felesleges pénzkidobás erre papírt áldozni. Legyünk modernek, és tényleg csak azt nyomtassuk ki, amit nagyon kötelező. A többit tökéletesen tárolja a számítógép és még az e-mail is.

Használjuk fel a hibásan nyomtatott papírokat is!

Azok a papírok, amelyek hibásan kerültek nyomtatásra, még nyugodtan felhasználhatóak. A nem fontos, de mégis kinyomtatandó anyagokat a másik oldalára is nyugodtan nyomtathatjuk a papírnak. Ne dobjuk tehát ki feleslegesen ezeket a papírokat. Ráadásul az ilyen fals nyomtatások még jegyzetelésre is kiválóak. Ezzel pedig nem csak a fákat védjük, de az iroda kiadási is jelentősen csökkenhetnek.

Használjunk lézernyomtatót!

Már egyáltalán nem költséges befektetés egy lézernyomtató vásárlása. Ezek a nyomtatók a tintasugaras nyomtatókkal ellentétben gyorsabbak. Ezért igen sokat spórolhatunk velük, ráadásul árban sem húzós a toner hozzá. A költséghatékony HP LaserJet Pro M28a toner vagy a profi CE285A toner például kifejezetten tökéletes az irodai nyomtatásokhoz. Az ezeket a tonereket használó nyomtatót be tudjuk állítani a festék gazdaságos adagolására is, ráadásul villámgyorsan kinyomtathatunk nagy mennyiségű anyagot.

Keressük a gazdaságos tonereket és patronokat!

Az említett gazdaságos CE285A tonerek például 2000 oldalig elegendőek átlagosan. Egy tintasugaras patron gyakran ennek csak a töredékét tudja. Ebből a szempontból pedig bőven megtérünk az a pár ezer forintos többetköltség, amit megspórolnánk egy tintasugaras nyomtató patronján. Ezen kívül akár kifejezetten „zöld” nyomtatót is beszerezhetünk. Ezek patronja újratölthető, és nagyon lassan fogy ki.