Párizs külvárosaiban az újszülöttek több mint fele muszlim

Franciaország, mecset, imádkozás
France, Réunion island, (overseas department), mosque of Saint Denis, prayer of friday
Vágólapra másolva!
Míg az ötvenes években még szinte egyáltalán nem adtak muszlim nevet a Franciaországban született csecsemőknek, addig mostanra az újszülöttek több mint ötöde ilyen nevet kap. Ez az arány a muszlimok által nagy számban lakott Seine-Saint-Denis megyében (gyakorlatilag Párizs külvárosaiban) kiugróan magas, 58 százalék feletti.
Vágólapra másolva!

Franciaország menthetetlenül elindult az eliszlámosodás útján, ezt mi sem mutatja jobban, mint az a tény, hogy az országban született csecsemők egyre nagyobb arányban kapnak muszlim nevet.
Az INSEE francia statisztikai hivatal 1900 óta publikálja a Franciaországban született gyerekeknek adott nevekről szóló adatokat, a legutóbb közzétett statisztikák szerint 2022-re már 21,8 százalékra nőtt a muszlim keresztnevek aránya az újszülöttek körében.

Az ország menthetetlenül elindult az iszlamizáció útján Forrás: AFP/hemis.fr/Barbier Bruno

A grafikán jól látszik, hogy a muszlim nevek aránya évről évre egyre nő; míg 1997-ben csupán 7 százalék volt, addig mostanra minden ötödik újszülött muszlim nevet kap. Szintén szembetűnő, hogy 1955-ben még szinte egyetlen Franciaországban született csecsemő sem kapott muszlim nevet.

Forrás: INSEE

A muszlim keresztnevek aránya a Párizzsal szomszédos, zömében muszlimok lakta Seine-Saint-Denis megyében a legmagasabb, itt már 1992-ben is 16,7 százalék volt, a tavalyi év adatai szerint pedig megdöbbentően magas, 58,3 százalék. A 2021-ben mért adatokhoz (49,5%) képest ez igen jelentős, közel 9 százalékos emelkedés.