A migránslázadást támogató Mbappének üzent egy kétségbeesett, tönkretett francia ember

Mbappé, furgon
Vágólapra másolva!
Továbbra is tombol a migránslázadás Franciaországban, napról napra üzletek, kocsik százait gyújtják fel a tomboló bevándorlók. Az egyik felgyújtott furgon tulajdonosa Kylian Mbappénak, a francia válogatott sztárjának üzent egy felirattal.
Vágólapra másolva!

- szól a felirat a felgyújtott furgon oldalán.

Olvasói fotó

Franciaországban egyre nagyobb botrányt okoz, hogy migráns hátterű sztárok (például világbajnok focisták, Thuram és Mbappé) és baloldali politikusok nem ítélik el az erőszakot, és magyarázatokat keresnek a tomboló erőszakra.

Csak hétfő éjszaka 202 tűzesetről adtak tájékoztatást a hatóságok, 72 embert letartóztattak. A zavargások kezdete óta 3486 embert tartóztattak le és 5892 jármű égett le, 12 202 tüzet kellett eloltani a tűzoltóknak és 1105 épület sérült meg.

A franciák ugyanakkor láthatóan és érezhetően a rendőrök pártján állnak. A Jean Messiha, az Eric Zemmour vezette jobboldali Reconquête párt tagja által létrehozott gyűjtésre már több mint egymillió eurót adakoztak az emberek, mintegy 50 ezer francia állt ki az ügy mellett. A gyűjtés célja, hogy segítse annak a rendőrnek a családját, aki egy igazoltatásnál lelőtte az őt elgázolni akaró 17 éves migráns bűnözőt.