Elképesztő: LMBTQ-középiskolát nyitnak egy amerikai nagyvárosban

28. Budapest Pride Felvonulás, Budapest Pride 2023, felvonulás, menet, LMBTQ, LMBTQI+, leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer, interszexuális, aktivista, Budapest, 2023.07.15.
Vágólapra másolva!
LMBTQ-központú középiskola nyílik Arizona államban, amely alternatív oktatást kínál a diákoknak az LMBTQ+ történelem és a szexuális kisebbségeknek szóló tananyag köré csoportosítva. Mindez azután történt, hogy Arizona állam törvényhozása tavaly elfogadta a 2853. számú, iskolaválasztás néven ismert törvényjavaslatot, amely az adófizetők által finanszírozott ösztöndíjak vagy oktatási utalványok révén biztosítja a szülők számára, hogy a gyermeküket magániskolákba küldjék.
Vágólapra másolva!

Az arizonai utalványprogramon keresztül a középiskolások augusztusban beiratkozhatnak a Phoenix belvárosában található Queer Blended Learning Centerbe, a one-n-ten nevű LMBTQ+ ifjúsági nonprofit szervezetnél.

Az iskola alapítója, Nate Rhoton elmondta, hogy az alternatív oktatás az állami törvényhozás által az év elején elfogadott LMBTQ-ellenes törvényekre válaszul jött létre, azt állítva, hogy az iskola megmenti az LMBTQ-közösséghez tartozó gyerekek életét.

– mondta Rhoton, aki szerint ez kulturális háború, amelynek epicentrumában az LMBTQ-közösség áll, ezért pedig feltétlenül szükséges és valójában életmentő a fiatalok számára kialakított LMBTQ intézmény.

– magyarázta Rhoton. A Queer Blended Learning Center napi LMBTQ-történelemórákat kínál majd a diákoknak egy olyan tantervvel, amely az LMBTQ+ közösség különböző jelentős történelmi személyiségeit emeli ki. A tanulóknak emellett alapvető matematikai, természettudományos és angol nyelvtudást is kínálnak majd online kurzusokon keresztül.

Az egyik tanterem a megnyitó napján Forrás: Queer Blended Learning Center

Az iskolát alapító one-n-ten nonprofit szervezet a 14 és 24 év közötti leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBTQ) fiatalok szolgálatára és támogatására hivatott. A heti beszélgetőcsoportoktól kezdve a szórakoztató, közösségi kapcsolatépítő eseményekig mentálisan és fizikailag is biztonságos teret igyekszik teremteni minden társadalmi-gazdasági és kulturális háttérrel rendelkező fiatal számára.
Számos lehetőséget kínál a fiataloknak, többek között egészség- és identitásspecifikus programokat, lakhatási és munkaerő-piaci navigációt, valamint táborozást a szabadban.

A Sex FYI elnevezésű egészségügyi és wellnessprogramban való részvétel során a 14-17 éves fiatalok megtanulják, hogyan navigáljanak a kapcsolatokban transz vagy nem bináris személyként. Minden hónap harmadik szerdáján a nonprofit szervezet olyan programokat kínál, amely nemi megerősítő egészségügyi témákat érint, mint például a hormonok, a nemi megerősítő műtétek, nemi diszfóriára (szorongásra) vonatkozó tippek és eszközök.

A nemváltás és ennek segítése többek életét tönkretette már Forrás: Shutterstock

A nonprofit szervezet honlapján felsorolt szponzorok között szerepel többek között az American Airlines, a Wells Fargo, a Toshiba, a Discover, a PetSmart, a COX, a Bank of America, az ADP és a Mercy Care.

A címlapi kép illusztráció!