Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Drónokkal támadták Moszkvát

Ukrajna, Oroszország, háború, ukrán, orosz, konfliktus, Orosz - Ukrán háború, katona
Volunteers of Espanola special force unit, a detachment of Russian football hooligans, pose during a training session at a training field in undisclosed location outside Mariupol on June 22, 2023. At the main football stadium in Moscow-controlled Mariupol, stickers of the local Ukrainian team are still visible, but armed football ultras from Russia now patrol the stands. A year after the port city fell to Moscow following a brutal siege, the stadium has a huge banner that reads "GLORY TO RUSSIA", with a Russian and Soviet flag flying over it. It has been covered in symbols of Russian football clubs -- from Moscow's CSKA to Saint Petersburg's Zenit. They were mostly brought here by football ultras who formed a fighting unit -- the "Espanola" -- to join Moscow's offensive. Based in Mariupol, they train on wild beaches on the Azov Sea outside the vastly destroyed city. (Photo by Alexander NEMENOV / AFP) / TO GO WITH AFP STORY "Russian ultras set aside soccer skirmishes to fight for Moscow" BY ANDREY BORODULIN
Vágólapra másolva!
Az orosz védelmi minisztérium terrorista dróntámadással vádolta meg Kijevet hétfőn, miután Moszkva polgármestere közölte, hogy a belvárosban két épületet találat ért, és médiajelentések szerint roncsokat találtak a védelmi minisztérium közelében.
Vágólapra másolva!

A védelmi minisztérium a Telegram üzenetküldő alkalmazáson jelentette be, hogy

két drónt semmisítettek meg.

Szergej Szobjanyin polgármester szintén a Telegramon közölte, hogy a drónok hajnali 4 óra körül két, nem lakóházként szolgáló épületet találtak el. Hozzátette: "komoly károk vagy áldozatok" nem voltak.

A jelentésekből nem derült ki, hogy az épületek a drónok célpontjai voltak-e, vagy csak rájuk zuhantak.

Az orosz állami hírügynökségek a mentőszolgálatok közleménye alapján arról számoltak be, hogy

drónmaradványokat találtak a Moszkva központjában húzódó Komszomolszkij sugárúton, mintegy 2 kilométerre a védelmi minisztériumtól.

A hírügynökségi jelentések hozzátették, hogy a Komszomolszkij sugárutat és a Lihacsov sugárutat lezárták a közlekedés elől, mivel egy magas irodaépület megrongálódott.

Az orosz védelmi minisztérium tévécsatornája, a Zvezda egy videófelvételen azt mutatta, hogy egy magas épület felső szintjein kitörtek az ablakok, és megrongálódott az épület szerkezete.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről