Itt az újabb őrült brüsszeli követelés: az embercsempészek szabadon szállíthassák a migránsokat az EU-ba

Olaszország, bevándorlás, bevándorló, migráns, illusztráció, 2020 augusztus
Lamnpedusa, 2020. augusztus 29. Illegális bevándorlók érkeznek egy csónakban a szicíliai Lampedusa tengerpartjára 2020. augusztus 28-án. Salvatore Martello lampedusai polgármester adatai szerint kevesebb mint két nap alatt negyven csónak kötött ki Lampedusán több mint félezer emberrel. MTI/EPA/ANSA/Elio Desiderio
Vágólapra másolva!
Az Európai Parlament baloldali többsége csütörtökön várhatóan azt követeli majd, hogy a tagállamok illetékes hatóságai az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökséggel (Frontex) hozzanak létre átfogó uniós keresési és mentési missziót. Ez burkolt és rejtett megfogalmazása annak, hogy szervezetten vegyék át az embercsempészektől a migránsokat és szállítsák őket az Unióba. Sőt, egy NGO-hajón akár közvetlenül az embercsempészek is behozhatnák őket.
Vágólapra másolva!

A három legnagyobb európai parlamenti párt, az Európai Néppárt (EPP), a Szocialisták és Demokraták és az Újítsuk meg Európát! (Renew) a szélsőbaloldali Zöldekkel és A Baloldallal együtt támogatta a közös szöveget, amelyről csütörtökön szavaznak. Az ürügy a Görögország partjainál júniusban bekövetkezett, több száz halálos áldozatot követelő migráns hajótörés - írta a Magyar Nemzet.

A javaslat azt eredményezné, hogy az embercsempészeknek elég lesz majd a Földközi-tengerre szállítani a migránsokat, ott az uniós országok át kellene hogy vegyék tőlük.

Ylva Johansson, az Európai Bizottság belügyi biztosa a múlt héten nagyobb koordinációra szólított fel a tagállamok között a keresés és mentés terén, és arra figyelmeztetett, hogy csak idő kérdése, hogy egy hasonló eset megismétlődjön.

A Politico brüsszeli hírportál által látott dokumentumtervezet szerint a parlamenti szöveg a tagállamok illetékes hatóságai és az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) által végrehajtott átfogó uniós keresési és mentési misszió létrehozására szólít fel.

Újabb meghívólevél érkezik a migránsoknak Forrás: MTI/EPA/ANSA/Elio Desiderio

A parlamenti indítvány továbbá felszólítja az uniós tagállamokat, hogy tartsák nyitva a legközelebbi biztonságos kikötőket a nem kormányzati szervezetek hajói számára, és ne kriminalizálják az ilyen csoportokat. Magyarán, az embercsempészek akár be is hajózhatnának egy NGO zászlaja alatt a migránsokkal az EU-ba.

A dokumentum arra is felszólítja a Bizottságot, hogy ellenőrizze, a migránsok visszatoloncolása összhangban van-e az európai és a nemzetközi joggal.

Brüsszel nem nyugszik: tovább akarják szigorítani a kötelező kvótákat

Mint arról korábban beszámoltunk, Brüsszel nem képes leállni, a héten megint a kötelező kvótáról tárgyalnak. A legújabb tervek megerősítik, hogy valóban migránsgettókat hoznának létre Magyarország területén. Még ennél is hajmeresztőbb, hogy egy friss javaslat szerint már pénzzel sem lehetne kikerülni az illegális bevándorlók befogadását, kötelezően be kéne engedni őket az országba. Orbán Viktor miniszterelnök korábban többször kijelentette, Magyarország nem hajtja végre a brüsszeli diktátumot. A brüsszeli igyekezet amiatt is meglepő, hogy a legutóbbi uniós csúcson pont a magyar és lengyel kormány erőteljes fellépése miatt nem sikerült megegyezni a migrációs paktumról. A magyar baloldal persze megint teljes erőből támogatja a kötelező migránskvótákat.