„Allah akbar!”-t kiáltoznak a gyújtogató és fosztogató migránsok Franciaországban - videó

Franciaország, tüntetés, összecsapás, rendőrök, tüntetők, rendbontók, rendőrség, muszlim, zavargások, Nahel
French anti riot police officers walk past a burning truck in Nantes, western France on early July 1, 2023, four days after a 17-year-old man was killed by police in Nanterre, a western suburb of Paris. French President Emmanuel Macron has announced measures including more police and urged parents to keep minors off the streets as he battled to contain nightly riots over a teenager's fatal shooting by an officer in a traffic stop. (Photo by Sebastien SALOM-GOMIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Több mint 1300 embert vettek őrizetbe Franciaországban szombaton éjjel. Már ötödik napja tart az erőszakos migránslázadás.
Vágólapra másolva!

Országszerte mintegy 45 ezer rendőrt vezényeltek ki, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy megfékezze a feldühödött tüntetőket. A tiltakozók és a rendőrök összecsaptak Marseille városában, ahol a leghevesebb utcai harcokra került sor.

A muszlim bevándorlók felgyújtották a városokat Forrás: AFP/Sebastien Salom-Gomis

A zavargások azt követően kezdődtek, hogy a Párizstól nyugatra található Nanterre-ben kedd reggel egy rendőr agyonlőtt egy 17 éves fiút, az algériai származású Nahel M.-et, aki ellenállást tanúsított egy közúti ellenőrzéskor.

A francia városokban kialakult káoszért leginkább a bevándorlókat hibáztatják, akik gyújtogatnak és üzleteket fosztanak ki, de az is előfordul, hogy lövöldözni kezdenek.

A közösségi médiában olyan megjegyzések terjednek, mint hogy

– írja a Twitteren egy másik felhasználó.

Az agresszív migránsokról készült felvételek közül az egyik arról tanúskodik, hogy a randalírozó tömeg kirángat egy franciát a teherautójából, majd rugdosni kezdik.

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő eközben a lengyel városok nyugalmáról tett közzé egy videót, felhívva a figyelmet az európai határok védelmének fontosságára.

A felvételen a tüntetők által felperzselt Franciaországot állítja szembe a lengyel városok, mint Krakkó és Varsó nyugalmával. Az időzítés nem véletlen, hiszen az Európai Unió tagállamai Lengyelországot és Magyarországot hibáztatják az új migrációs paktum – vagyis még több bevándorló beengedésének – elutasításáért