Többen meghaltak strandolás közben Floridában

Vágólapra másolva!
Ebben a hónapban kilenc nap alatt hét ember halt meg a floridai öböl partján fekvő Panama City Beachen. A behúzó áramlatokkal szemben még a legjobb úszóknak sincs esélyük. A seriff aggodalmát fejezte ki a helyzettel kapcsolatban és kérte az emeberekt, hogy ne hagyják figyelmen kívül a veszélyt.
Vágólapra másolva!

Ebben a hónapban kilenc nap alatt hét ember halt meg a floridai öböl partján fekvő Panama City Beachen behúzó áramlatok (Rip-áramlat) miatt.

A behúzó áramlatok felelősek a tengerparti fürdőhelyeken a fulladásos halálesetek 60 százalékáért, továbbá a vízimentők munkáját is nagyban megnehezítik.

A Rip-áramlat egy erős áramlás, amely a partvonaltól távolodva a tengerbe áramlik. Nehéz észrevenni a veszélyt, de ha van egy terület, ahol a hullámok nem törnek (a hullámok mintázatában szünet van), akkor az valószínűleg egy behúzó áramlat.

- mondta a seriff.

A Bay megyei seriff hivatala Facebookon légifelvételeket osztott meg Panama City Beachről, amit "egy halálos hétvége utóhatásának" neveztek, és amelyeken a partvonal mentén az óceán fenekébe vájt behúzó áramlatok által okozott mély hasadékok láthatók - írta a CBS.

- írta a seriffi hivatal a képek mellé.