Itt az új Keresztapa: így lesz még erőszakosabb a Soros-birodalom

Vágólapra másolva!
Alexander Soros vezetésével is minden ugyanúgy megy tovább majd a Soros-birodalomban - csak még radikálisabban és hangosabban. Célja apja célkitűzéseinek bővítése, láthatóan mindent még erőszakosabban akar megvalósítani. Azt is bejelentette, hogy az eddigieknél is több pénzügyi támogatásra számíthat az amerikai baloldal, és világossá tette: azt akarja, hogy Amerika még komolyabban háborúzzon. 
Vágólapra másolva!

Soros György átadja a közel 30 milliárd dolláros pénzügyi birodalma feletti irányítást fiának, Alexander Sorosnak, aki erről egy, a The Wall Street Journal című lapban vasárnap megjelent interjúban számolt be.

A dinasztikus öröklés sokakban felháborodást keltett. Nem véletlen, hogy Orbán Viktornak is A keresztapa című film híres jelenete jutott eszébe:

A 37 éves Alex úgy nyilatkozott,

- mondta.

Soros nonprofit Nyílt Társadalom Alapítványok nevű szervezete mintegy 1,5 milliárd dollárnyi (kb. 495 milliárd forint) támogatást nyújt évente emberi jogi szervezeteknek, egyetemeknek és más oktatási intézményeknek. Alexander Soros elmondása szerint attól fél a legjobban, hogy Donald Trump visszatér a Fehér Házba, jelezve ezzel, hogy a Soros-szervezet valószínűleg az eddigieknél is jelentősebb pénzügyi forrást fog mozgósítani a 2024-es elnökválasztási kampányban.

- magyarázta cinikusan.

Soros György és Alex Soros Forrás: Instagram

Ekkora vagyont kezel majd Alex Soros

A fiatalabb Soros az egyetlen családtag a Soros Alapkezelőt irányító befektetői bizottságban - mégis ő lett a főnök. Ez az a cég, mely kezeli az alap és a család pénzét. Soros egyik szóvivője szerint az elkövetkező években a hatalmas vagyon nagy része a Nyílt Társadalom Alapítványokhoz fog kerülni. Óriási összeg, mintegy 125 millió dollár (41 milliárd forint) fogja gazdagítani a politikai akcióbizottságot.

A Soros gyerek célja az apja által kitűzött elképzelések megvalósítása, valamint ezeknek a gondolatoknak a bővítése. Ugyanakkor fontos azt is számba venni, hogy miközben a Soros család világszerte a nyitott határokért lobbizik, és falakat, illetve határokat lebontó politikusokat támogatnak, saját maguk védelmében már szívesen emelnek falakat.

Soros György Long Island szigetén található kúriáját három méter magas fallal vette körül, ezzel is kizárva a világot. Emellett pedig nagyjából méterenként térfigyelő kamerákat is felszereltek a betonfalra, a rezidencián lakók biztonságát pedig fegyveres biztonsági őrök garantálják.

Ez Sorosék tevékenységének az eredménye

- mondta Boros Bánk Levente a Magyar Nemzetnek.

Ennek jegyében a Nyílt Társadalom Alapítvány számos, a liberálisok által támogatott kezdeményezés mögé is beállt. Támogatták többek között a Black Lives Matter mozgalmat, az LMBTQ+ közösség egyenlőségért folyó harcát és jogi segítséget nyújtottak az illegális bevándorlóknak, hogy az Egyesült Államokban maradhassanak.

A Soros-féle Democracy PAC nevű szervezet pedig olyan amerikai kerületi ügyészeket és bűnüldözéssel foglalkozó tisztségviselők választási kampányát támogatta, akik

A Soros-hálózat politikai aktivizmusa egyértelműen a baloldali politikai közösséghez kötődik. Az Egyesült Államokban több százmillió dollárt fektetnek a Demokrata Párt jelöltjeinek támogatásába vagy éppen a republikánus oldal (ezen belül Donald Trump) ellehetetlenítésébe, szoros szálak fűzik a nemzetek feletti Európát álmodó politikai erőkhöz az Európai Unió intézményeiben, azon országokban pedig, ahol a nyílt társadalom megvalósítását ellenző politikai erők vannak hatalmon, mindent megtesznek a kormányváltás érdekében – ez utóbbit tapasztaljuk Magyarországon is, ahol a Soros-hálózat nyilvánvalóan az Orbán-kormány leváltására szövetkező politikai erők mögé állt - rendre sikertelenül.

A hazai dollárbaloldalt is Sorosék finanszírozzák Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Így befolyásolja a médiát az amerikai tőzsdespekuláns

Az a több mint 32 milliárd dollár, amelyet Soros György a szervezeteibe ölt, hogy világszerte terjessze az abortuszra, a marxista gazdaságtanra, az Amerika-ellenességre, a rendőrség leépítésére, a környezetvédelmi szélsőségekre és az LMBTQ-fanatizmusra vonatkozó radikális propagandáját, meghozta gyümölcsét – írta Joseph Vazquez és Daniel Schneider, az MRC Business két elemzője.

A dokumentum szerint ezeknek a szervezeteknek a támogatása segítette abban a milliárdost, hogy kapcsolatokat alakítson ki az Egyesült Államokban és külföldön munkálkodó, ismertebb és nagy befolyással bíró médiaszemélyiségekkel, akik minden nap emberek tízmillióit érik el a médiában. Ezek közé olyan személyek tartoznak, mint például az NBC Nightly News műsorvezetője, Lester Holt és a The Washington Post ügyvezető szerkesztője, Sally Buzbee.

Az új tanulmány az MRC Business harmadik és egyben utolsó jelentése Soros György médiabefolyásával kapcsolatban. Korábban kiderült, hogy a baloldali keresztapa 2016 és 2020 között 131 millió dollárt használt fel 253 médium befolyásolására. Ez a médiakapcsolatokból álló hálózat lehetővé teszi Soros számára, hogy jelentős befolyással rendelkezzen a médiában, ami ahhoz vezet, hogy bizonyos hírekről nem számol be az általa finanszírozott média – tette hozzá Vazquez és Schneider a dokumentumban.

Aktív szerepe volt Ukrajna radikalizálásában

Soros György egész életpályáját annak szentelte, hogy tűzzel-vassal terjessze a liberalizmus legszélsőségesebb megnyilvánulásait. Az eszközök között soha nem válogatott, ha céljait meg akarta valósítani, számtalanszor használta fel professzionálisan felépített és menedzselt, az egész világot átkaroló hálózatát arra, hogy békés országokon belül feszültséget, zavargásokat, sőt véres felkeléseket, lázongásokat szítson. Ám 90-es éveire önmagán is túltett, amikor az ukrajnai háború folytatását sürgette mindenáron – írta az Alapjogokért Központ.

Soros György manapság mindenki számára a nyílt társadalom „keresztapjaként" ismert, aki mindig bőségesen gurította a dollárkötegeket a magyarországi baloldal irányába is. Sokan tudják, hogy a vagyonát – melyet a radikális progresszió szolgálatába állított – tőzsdei spekulációk útján szerezte. Hol a saját hálózata által teremtett politikai válságokat használta ki arra, hogy újabb milliárdokat keressen, hol a többek között általa is kiváltott piaci káosz társadalmakra gyakorolt negatív hatását meglovagolva szított viszályt és feszültséget annak érdekében, hogy megvalósítsa dédelgetett álmát, a nemzetállamok és az állami szuverenitás felszámolását – írta a központ.

Az elemzésben úgy fogalmaztak,

Ukrajna népe egyre jobban elszegényedett, az ország egyre nagyobb hitelek terhét volt kénytelen a vállára venni, miközben Soros alkalmazottai folyamatosan az Oroszországgal – és más szomszédaival – fennálló törésvonalak mélyítésén dolgoztak – írták. Miután Soros György úgy érezte, hogy az Európában dúló vérontással és az abban mutatott szerepvállalásával kiteljesedett a karrierje, fia pontosan ott folytatja, ahol ő abbahagyta – fogalmaztak.

Soros fia is a háború pártján áll

Alexander Soros már tavaly nyáron kifejtette, hogy nagyobb katonai szerepvállalást és több támogatást szeretne látni a nyugati országok részéről az Ukrajnában dúló harcok kapcsán, béketárgyalásokra pedig szerinte esély sincs.

Azt követően, hogy az idősebb Soros lefektette birodalma pénzügyi alapjait, valamint létrehozta a nyílt társadalom megannyi álcivil szervezetet magába foglaló és az egész világra kiterjedő hálózatát, fia már teljes egészében arra összpontosíthat, hogy megvalósítsa az örökölt szélsőségesen liberális eszméket. Elmondása szerint éppen erre készül, sokkal többet politizál majd még apjánál is – írta az Alapjogokért Központ.

Soros fia is a háború pártján áll Forrás: Anadolu Agency via Getty Images/2023 Anadolu Agency/Anadolu Agency

Alexander Soros mind az amerikai, mind a magyar baloldallal igen szoros kapcsolatot ápol. A hazai, háborúpárti erőknek nincs félnivalójuk a trónörököstől, továbbra is számíthatnak a bőkezű támogatásokra.

A közösségi médiában maga is megosztotta a guruló dollárok néven elhíresült botrányban kulcsszerepet játszó, a külföldi forrásokat Magyarországra juttató Action for Democracy egyik hirdetését, amelyhez kommentárként csak ennyit fűzött: segíts a magyaroknak választani.

Azóta is mindent megtesz, hogy a magyar embereket rábírja a fegyverszállításokat szorgalmazó és akár katonák Ukrajnába küldésére is kész szereplők támogatására. A hírek szerint hozzá köthető a két szélsőbaloldali aktivista, Gulyás Márton és Gulyás Balázs szerepének növelése az adományaiktól legkevésbé sem független baloldali médiában. Alexander Soros az utóbbi években több alkalommal is járt Budapesten, hogy személyesen is ellenőrizze a nyílt társadalom magyarországi hűbéreseinek munkavégzését – írták.

Apja évek óta készíti Alexandert az örökség átvételére, aki így olyan befolyásos politikusokkal ismerkedett meg testközelből, mint Barack Obama vagy Hillary Clinton. Joe Biden hivatalba lépése óta pedig abszolút bejáratos a Fehér Házba, és azt is beismerte, hogy fél Donald Trump visszatérésétől, ezért a továbbiakban is támogatni fogja a Demokrata Pártot. Úgy fogalmaztak:

Összességében elmondhatjuk, hogy a Soros-birodalom szélsőséges ideológiai irányvonala az ő regnálása alatt is megmarad, sőt még dinamikusabban folytatja majd a társadalmaink alapvető értékeivel szembeni egészpályás letámadást – írta elemzésében az Alapjogokért Központ.

Alex Soros és élettársa LMBTQ-propagandája

Alexanderről elmondható, hogy már 2018-ban is aktívan támogatta a magyarországi baloldalt, sőt tüntetni is eljött Budapestre. Soros Alex már korábban átvette a magyar ügyek irányítását. Amikor Budapestre jön, elválaszthatatlanul mellette van afroamerikai barátja, élettársa, Maxwell Osborne. Kapcsolatukat celebeket felülmúló módon fotók tömegével dokumentálják nyilvánosan.

Ez láthatóan a Soros-fiú LMBTQ-propagandájának a része.

Alexander Soros vállaltan lelkes LMBTQ-propagandista Forrás: Origo

A képeken olykor szinte provokatív módon demonstrálják fizikai és érzelmi összetartozásukat. Gyakran ölelkeznek, szorítják egymás kezét. A New York-i felső tízezer köreiben ugyan mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy ők ketten egy párt alkotnak, de Alex politikai szerepére tekintettel mégis okoztak némi meglepetést, amikor 2018 szilveszterének éjjelén egy látványos videóval, sőt egy közös ágyfotóval hivatalosan coming outoltak, egyenesen Dominikából, a közös szállodai szobából.