Putyin drámai bejelentést tett a lázadás leverése után

Putyin, oroszország, orosz, elnök, Vlagyimir Putyin
Russian President Vladimir Putin chairs a Security Council meeting via a video link at the Kremlin in Moscow on May 15, 2023. (Photo by Pavel Byrkin / SPUTNIK / AFP)
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin elnök a Pavel Zarubin újságírónak adott interjúban azt mondta, hogy a munkanapját a különleges műveletek kérdéseivel kezdi és zárja. "Természetesen elsőbbséget biztosítok ennek. Így kezdődik a napom, és így is végződik" - mondta az államfő.
Vágólapra másolva!

Az elnök azt is megjegyezte, hogy folyamatosan tárgyal a fegyvergyártással kapcsolatos kérdésekről a védelmi iparban működő vállalatok és cégek vezetőivel, valamint azokkal, akik ilyen fegyvereket használnak.

"Beszélünk a hatékonyságukról, megbeszéljük, hogy hol és milyen területeken kell még dolgozni, hol és mi hiányzik. Beszélünk arról, hogyan, milyen módon, milyen ütemben kell fokoznunk erőfeszítéseinket" - tette hozzá Putyin.

Hangsúlyozta, hogy

a védelmi ágazat termelésének kiépítése nem mehet a polgárokkal szembeni szociális kötelezettségek rovására

az orvostudomány, az építőipar és az oktatás területén.

Putyin minden nap a különleges katonai művelet kérdéseivel kezdi és zárja a napját Forrás: AFP/Pavel Byrkin

ha szabad így mondanom, egymással, és a védelmi kapacitás növelése terén tett erőfeszítéseinknek - többek között - nem szabad a fő dolgot veszélyeztetniük! A legfontosabb dolog pedig az alapozás. A gerinc pedig a gazdaság" - zárta beszédét az elnök.

A múlt héten a szentpétervári nemzetközi gazdasági fórumon Putyin azt mondta, hogy a hadiipari vállalatok két-három műszakban dolgoznak. Elmondása szerint a hadiipari termékek gyártása 2,7-szeresére nőtt, a legkeresettebb cikkeké pedig tízszeresére.