Megdöbbentő lépésre szánták el magukat az oroszok

Russia-Ukraine war 2022, Russia, Russia-Ukraine war , Ukraine, war,destructıon,Izi Horizontal
IZIUM, KHARKIV, UKRAINE - SEPTEMBER 14: A damaged Russian tank is seen after Russian Forces withdrawal as Russia-Ukraine war continues in Izium, Kharkiv Oblast, Ukraine on September 14, 2022. Russian forces left behind a large number of armored vehicles and military equipment while withdrawing. Metin Aktas / Anadolu Agency (Photo by Metin Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma a mai napon is ismertette az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos jelentését a közösségi oldalán. A jelentés szerint az orosz oldalon megkezdték a csapatok átcsoportosítását.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma néhány pontban összefoglalta a háborúval kapcsolatos legfrissebb információikat. Közölték, hogy az elmúlt tíz napban Oroszország valószínűleg megkezdte a Dnyeperi Hadseregcsoport egyes alakulatainak átcsoportosítását

Valami készül, az oroszok mozgolódnak Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Metin Aktas

a Dnyeper keleti partjáról Zaporizzsjába, valamint Bahmut megerősítésére.

Az oroszok valószínűleg azért tették meg ezt a lépést, mert a Nova Kahovka-i gát összeomlása után kisebb esélyt látnak egy ukrán támadásra ezen a területen.

Ez az átcsoportosítás többek között az orosz 49. hadsereg több ezer katonáját is érinti - írja a Mandiner.