Népszavazás lehet Lengyelországban a kötelező migránskvótáról

FRANCE - EUROPE - MIGRANTS Horizontal
A man pass by a migrant and refugee makeshift camp set up under the highway near Porte de la Chapelle, northern Paris, on April 19, 2017. / AFP PHOTO / GEOFFROY VAN DER HASSELT
Vágólapra másolva!
A lengyelek megérdemlik, hogy népszavazáson dönthessenek az illegális bevándorlók kötelező uniós betelepítéséről, és erre akár a parlamenti választással párhuzamosan is sor kerülhetne - minderről Jacek Karnowski, a wpolityce.pl főszerkesztője írt. 
Vágólapra másolva!

Jacek Karnowski, a wpolityce.pl főszerkesztője szerint a lengyelek megérdemlik, hogy népszavazáson dönthessenek az illegális bevándorlók kötelező uniós betelepítéséről. Szerinte erre akár a választással párhuzamosan is sor kerülhetne, hiszen, elmondása szerint, az egyetlen lehetséges időpont erre a parlamenti választás napja lehet.

Népszavazás lehet Lengyelországban a kötelező migránskvótáról (Képünk Illusztráció) Forrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt

Karnowski is kihangsúlyozza: nem csak 2000 bevándorlóról szól a kötelező kvóta, hanem arról, hogy innentől kezdve megnyílik egy csatorna, amelyen keresztül a jövőben akár 200 ezer, sőt, akár 2 millió illegális bevándorlót is Lengyelországba telepíthetnek.