Óriási csapást mértek Ukrajnára az oroszok

Horizontal orosz ukrán háború
Egy BM-21 Grad többszörös rakétavető az orosz állások felé lő Bahmut térségében
Vágólapra másolva!
Meghalt az ukrán fegyveres erők két tábornoka, amikor kedden a donyecki régióban lévő Kramatorszkban vezérkari értekezlet közben precíziós csapás érte az ukrán 56. önálló gépesített lövészdandár ideiglenes állomáshelyét, a helyszínen meghalt tisztek száma elérhette a félszázat, a külföldi „zsoldosoké" és tanácsadóké pedig a húszat – jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a csütörtöki hadijelentést ismertetve.
Vágólapra másolva!

A szóvivő azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők folytatták támadási kísérleteiket Donyeck körzetében, Limannál és a donyecki régió déli részén. Beszámolója szerint

a legsúlyosabb veszteségeket az ukrán fél Donyecknél szenvedte el.

Folytatódnak a harcok Bahmutnál. Forrás: AFP/Sergey Shestak

Ezeket mintegy 530 halottban és sebesültben, valamint egyebek között egy harckocsiban, két gyalogsági harcjárműben és egy lőszerraktárban nevezte meg.

Gyenyisz Pusilin, a donyecki régió Moszkva által megbízott vezetője a Pervij Kanal állami televíziónak azt mondta, hogy az orosz erők Bahmutnál, mind a város melletti szárnyakon teljes mértékben urai a helyzetnek, amelyet ugyanakkor nehéznek minősített. Hangot adott feltételezésének, hogy az ukrán fegyveres erők támadásának második hulláma erősebb lesz az elsőnél, amelyben

nyílt források szerint haditechnikájuk mintegy 30 százaléka megsemmisült.

Pusilin állítása szerint a külföldi zsoldosok többségét jelenleg Kramatorszkban vonták össze. Andrej Marocsko, a luhanszki népi milícia nyugalmazott alezredese a TASZSZ hírügynökségnek azt mondta, hogy az ukrán parancsnokság megerősítette csapásmérő csoportjait az Artyomovszk (Bahmut) és Szoledar elleni offenzívához. A Komszomolszkaja Pravda rádióadónak nyilatkozva közölte, hogy a legsúlyosabb, nem szűnő harcok jelenleg Artyomovszknál (Bahmutnál) és Kreminnánál zajlanak - írta a Mandiner.