Meghalt 41 ember egy hondurasi női börtönben - videó

börtön, női börtön, Honduras, illusztráció
A woman waits outside the La Tolva National Prison to know the identity of the injured prisoners, in Moroceli, Honduras, on June 17, 2021. At least 12 inmates were injured after a gang conflict between Pandilla 18 and Mara Salvatrucha MS-13, inside the La Tolva maximum security prison. (Photo by Orlando SIERRA / AFP)
Vágólapra másolva!
Legalább 41 holttestet találtak Hondurasban egy női fegyintézetben, ahol egy fegyenclázadást követően tűz ütött ki - közölte kedden a közép-amerikai ország főügyészsége.
Vágólapra másolva!

A hondurasi belügyminisztérium korábban 25 összeégett holttestről számolt be. Az eset a fővárostól, Tegucigalpától mintegy 35 kilométerre északnyugatra található Támara női börtönében történt.
Sajtójelentések szerint a tüzet megelőzően a fiatalokból álló Pandilla 18 és a Mara Salvatrucha nevű rivális bandák csaptak össze.

Úgy tudni,

az összecsapás során a fegyencek egyebek között husángokkal estek egymásnak.

A vádhatóság a Televicentro televíziónak adott tájékoztatása szerint a vizsgálat még zajlik az ügyben. Azt egyelőre nem tudni, hogy a halottak mind az elítéltek közül kerültek ki, vagy a fegyintézet dolgozói között is voltak áldozatok.

A legtöbb halálos áldozat égési sérüléseket szenvedett.

Legkevesebb hét nőt kórházba kellett szállítani sebesüléseik miatt.

Julissa Villanueva, a közbiztonsági miniszter helyettese közölte, hogy az incidens hátterében a szervezett bűnözés áll.

Az utóbbi hetekben több hondurasi börtönben is voltak erőszakcselekmények. Xiomara Castro államfő kormánya az ilyen jellegű incidensek elszaporodása miatt egy különbizottságot állított fel, hogy úrrá legyenek az ország büntetés-végrehajtási rendszerben keletkezett válságon.

Címlapi képünk illusztráció!