Erdély több településén is megemelékeznek a trianoni diktátum évfordulójáról

Trianon, békediktátum
Felháborodással fogadta a lakosság az igaztalan döntést, Szegeden tüntettek a trianoni békediktátum ellen.
Vágólapra másolva!
A turizmusáról híres dél-erdélyi magyar település lelkésze a 17. századi unitárius költő, Tordai János soraival köszöntötte a nemzeti egységet Torockón ünneplőket: „Jó az egyességben, a szép békességben együtt lenni. Jó, mert az egyesség mindenkor gyönyörűséget teremt".
Vágólapra másolva!

Hangsúlyozta: az is egyezség és megegyezés eredménye, hogy a torockói Duna-nap létrejöhetett.

Az esperes az összetartozás mellett az összetartás fontosságára is felhívta a figyelmet, rámutatva, hogy ez aktív cselekvés.Azokat is erre buzdította, akik távol maradtak, mert nem akarnak közösséget vállalni.

– üzente szombaton este Torockó főteréről.

A nemzeti összetartozás napját Erdély számos településén megünnepelik vasárnap.

Székelyudvarhelyen 17.30-kor kezdődik az emlékünnepség a Városháza téri Milleniumi emlékoszlopnál, Marosvásárhelyen délelőtt a Gecse utcai református templomban, 16.30 órától a Bolyai téri unitárius templom udvarán emlékeznek, Csíkszeredában a Székely Hadosztály emlékművénél idén is megtartják a hagyományos őrségállást, majd 18 órától ünnepélyes zászlófelvonás lesz a Csíkszéki Mátyás Huszáregylet közreműködésével.

Sepsiszentgyörgyön a kőszínpadnál tartanak megemlékezést 17.30 órától a Sepsiszéki Székely Tanács és a Sepsireform Egyesület szervezésében, ezen a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) is képviselteti magát.