Dél-Korea szankciókat hozott orosz állampolgárokkal szemben

Észak-Korea, 2023. április 14. A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által 2023. április 14-én közreadott képen fellövik a szilárd üzemanyaggal működő Hvaszong-18-as interkontinentális ballisztikus rakétát egy meg nem nevezett észak-koreai helyszínen április 13-án. MTI/EPA/KCNA
Vágólapra másolva!
Dél-Korea szerdán új szankciókat jelentett be két személy és két szervezet ellen az észak-koreai fegyverprogramokban való állítólagos részvételük miatt – közölte a szöuli külügyminisztérium.
Vágólapra másolva!

A minisztérium szerint a szankciók egy orosz állampolgárságot szerzett dél-koreai állampolgár, két a férfi tulajdonában lévő cég és egy a férfit támogató észak-koreai ellen irányulnak.

A férfit azzal vádolják, hogy segített Észak-Korea illegális pénzügyi tevékenységében, megsértve az ENSZ Biztonsági Tanácsának szankcióit, miután orosz állampolgárságot szerzett.

- áll a minisztérium közleményében.

Fellövik a szilárd üzemanyaggal működő Hvaszong-18-as interkontinentális ballisztikus rakétát Forrás: MTI/EPA/KCNA/-

Az atomfegyverekkel felvértezett Észak-Korea különféle fegyvereket, köztük legnagyobb interkontinentális ballisztikus rakétáját tesztelte, fokozva a feszültséget Szöullal és Dél fő szövetségesével, az Egyesült Államokkal.