Újabb gyerekmesék estek áldozatul az LMBTQ-lobbinak

Pride-felvonulás Budapesten, Pride, Budapest, Budapest Pride 2021, LMBTQ, LMBT, LGBT, 2021.07.24., gyerek, kisgyerek, gyerekkel a Pride-on
KITAKARVA
Vágólapra másolva!
A Cartoon Networknél is robog a Pride-vonat: nem bináris karakterekkel támadják a gyermekeket.
Vágólapra másolva!

Gőzerővel nyomul a Cartoon Network-ön az LMBTQ-propaganda

A Cartoon Network „We Baby Bears" című sorozata egy újabb epizóddal tért vissza a Pride hónap alkalmából.

A június 17-én, szombaton bemutatásra kerülő Polly új csapata című részben két nem bináris karakterrel ismerkedhetnek meg a gyermekek, akik a névmások „helyes" használatáról beszélgetnek.

A sorozatnak nem ez az első, a szexuális kisebbségek befogadására ösztönző epizódja. Még májusban a Cartoon Network egy másik részt is kiadott a We Baby Bearsből, amelyben Dominique Jackson transz színésznő szerepelt.


A Polly új csapata című rész kapcsán a We Baby Bears csapata megosztotta, hogy azért döntöttek ilyen epizód készítése mellett, mert a stáb néhány tagja is nem binárisként hivatkozik magára.

– írták.

A Cartoon Network már korábban is támogatta a gyermekek érzékenyítését. Egy korábbi bejegyzésükben, az Instagramon keresztül kívántak boldog Pride-hónapot minden LMBTQ+-családnak. Emellett készítettek egy videót, amiben

a San Diegó-i Pride nagykövet, Jax mutatja meg magát, és beszél egy kicsit a másságról, illetve a személyes tapasztalatairól is.

Nem elszigetelt eset, a többi gyerekcsatornát is megfertőzte az LMBTQ-propaganda

A Cartoon Network mellett a Disney is felszállt a Pride-vonatra. Korábban egy online műsort készítettek a Pride-hónap tiszteletére, aminek az egyik házigazdája Nina West drag queen volt, de Breki, a béka is tiszteletét tette a Szezám utcából, hogy támogassa az LMBTQ-közösséget.

A Disney a rendezvénnyel fel akarta hívni a figyelmet egy olyan civil szervezetre is, aminek a célja, hogy minden szexuális kisebbséghez tartozó fiatal zaklatás nélkül tanulhasson az oktatási intézményekben. A YouTube és a Facebook mellett a Disney+ is közvetítette a "This is Me: Pride Celebration Spetacular" című show-t, az LMBTQ-alkotók, -alkalmazottak, és -rajongók tiszteletére. A program keretében egy zenés előadást is tartottak, amiben ikonikus filmek és sorozatok dalait gondolják újra LMBTQ-szemszögből.

Nina West neve más csatornákon, így például a Nickelodeonon is felbukkant. Itt Pride-tematikájú reklámokban szerepelt a drag queen.

(A címlapi kép illusztráció)