Elbukott az ellentámadás, világháborút akarnak az ukránok

Vágólapra másolva!
Az ukrán erők csütörtök virradóra csapást mértek a Krím-félszigetet a Herszon régióval összekötő két hídra Csongar település közelében - közölte Szergej Akszjonov, az Ukrajnától 2014-ben Oroszország által elcsatolt Krími Köztársaság vezetője a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. A Krím elleni támadást az oroszok vörös vonalnak tekintik, vagyis ezzel az ukránok a világháborút kockáztatják (vagy provokálják).
Vágólapra másolva!

A csongari hidakra az éjszaka folyamán csapást mértek. Nem voltak áldozatok. Jelenleg a tűzszerészek vizsgálatot végeznek, hogy megállapítsák a lőszer típusát.

Az illetékes szolgálatok megkezdték a pályatest állapotának felmérését.

Oleg Krjucskov, a krími vezető tanácsadója Telegram-csatornáján hozzátette, hogy az új területeken átvezető szárazföldi folyosó működésében jelenleg nincs zavar.

Mint mondta, a Krímet és a Herszon régiót három ellenőrző pont köti össze: kettő Armanszk településnél és egy másik Dzsankojnál. Ha csak egy hibásodik meg, akkor az alapvetően nem okoz zavart a szárazföldi szállítási folyosó működésében.

A lakosoknak a hídszerkezet vizsgálata idején a Zaporizzsjai és a Herszoni területre irányuló utazásokhoz Armanszk városon keresztül kell közlekedniük.

Vlagyimir Szaldo, Herszon megye Moszkva által megbízott kormányzója szerint az ukrán fegyveres erők az előzetes jelentések szerint

brit Storm Shadow rakétákkal mértek csapást

a Herszoni terület és a Krím közigazgatási határán lévő hidakra.