Elektromos rollerrel balesetezett, meghalt egy fiatal fiú Angliában

FRANCE - ILLUSTRATION - Paris, elektromos roller
Vágólapra másolva!
Egy 12 éves fiú meghalt amikor egy elektromos rollerrel az iskolába menet összeütközött egy gyalogossal és egy busz kerekei alá esett Angliában. A fiú a járdán közlekedett, de egy buszról éppen leszálló férfinek ütközött, majd az úttestre zuhant a jármű alá, ami végül áthajtott a magatehetetlen fiatal fiún. 
Vágólapra másolva!

A sajnálatos balesettel kapcsolatban nyilatkozó Paul Hughes őrmester az angol West Midlands-i rendőrségtől elmondta, hogy a tragédiát mind a busz, mind a közeli üzletek térfigyelő kamerái rögzítették - írja a Daily Mail.

A buszsofőr, aki körülbelül 12 kilométer/órás sebességgel haladt a baleset idején, nem hibáztatható.

Az egyik utas, amint észlelte az eseményeket rákiáltott a buszsofőrre, hogy álljon meg, de akkor már késő volt.

Elektromos rollerrel balesetezett, majd egy busz alá esett egy fiatal fiú Angliában. Illusztráció! Forrás: Hans Lucas via AFP/Valerie Dubois / Hans Lucas/Valerie Dubois

A fiú mellkasi és zúzódásos sérülésekket szenvedett, az életét már nem lehetett megmenteni.

A tragikus körülmények között meghalt fiú hivatalosan nem is tudott volna elektromos rollert kölcsönözni, mivel csak 12 éves volt a 18 helyett, továbbá nem rendelkezett a megfelelő vezetői engedéllyel sem.

Mustafa az apja telefonján engedélyezte a szükséges applikáció használatát és a saját bankkártyáját rendelte hozzá, hogy fizetni tudjon a roller használatáért.

A rollerek üzemeltetését végző cég a baleset hatására szigorított a bérlési és verifikációs folyamatokon, hogy ne fordulhasson elő többé hasonló eset, hogy erre nem jogosult tud elektromos rollert bérelni.