Több mint kétszáz ember kaphatott agyhártyagyulladást mexikói klinikákon

műtét orvos doktor sebész
Vágólapra másolva!
Az amerikai egészségügyi hatóságok szerint több mint 200 betegnél állhat fenn az agyhártyagyulladás veszélye, miután mexikói klinikákon műtéteken estek át az amerikai-mexikói határ közelében.
Vágólapra másolva!

Az amerikai hatóságok közlése szerint együttműködnek a mexikói egészségügyi minisztériummal, hogy elejet vegyék egy nagyobb járvány kitörésének azon betegek körében, akik a texasi Brownsville-ből a határ túloldalán fekvő Matamorosba utaztak, hogy ott műtessék meg magukat - írja a CBS.

Az amerikai hatóságok szerint több, mint 200 betegnél állhat fenn az agyhártyagyulladás veszélye.

Az esettel kapcsolatban azonosítottak két klinikát, amit a mexikói hatóságok be is zártak.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Az ország egészségügyi minisztériuma átadott egy 221 nevet tartalmazó listát, akik egészségügyi beavatkozásokon vettek részt január és május 13. között az érintett intézményekben, továbbá rajtuk kívül még 3 embernél lehet egészségügyi kockázat, így már összesen 224 betegnél merült fel az agyhártyagyulladás gyanúja az Egyesült Államokban.

Az amerikai hatóságok felvették a kapcsolatot az érintett betegekkel és arra kérték őket, hogy azonnal vizsgáltassák ki magukat.

A texasi esetekben a pácienseknél az agyhártyagyulladásos tünetek három nap és hat hét között jelentkeztek a matamorosi műtét után.

Eddig két ember halt meg valószínűleg a Mexikóban elkapott agyhártyagyulladás miatt

- közölte az amerikai egészségügyi minisztérium.

Az Egyesült Államokban gyakori, hogy különböző műtétek, fogászati beavatkozások, orvosi kezelések miatt az emberek külföldi országokba utazzanak. A leggyakoribb célpontok Thaiföld, Mexikó, Kanada és India.