Ilyen még nem volt: tankokkal törtek be Oroszországba az ukránok - videó

Vágólapra másolva!
Ukrán értesülések szerint a Szabad Oroszország Légió harcosai „felszabadították" az Oroszország nemzetközileg elismert határain belül található Kozinka városát.
Vágólapra másolva!

Az orosz-ukrán háborús hírekkel foglalkozó Noelreports értesülései szerint az ukrán erők oldalán harcoló Szabad Oroszország Légió harcosai felszabadították a határ közelében lévő Kozinka városát, és előrenyomulnak Grajvoron belsejébe.

Mindkét település Oroszország nemzetközileg elismert határain belül található

- írta meg a Mandiner.

Ezzel párhuzamosan az OSINTdefender arról írt, hogy a Légió 6-8 tankja hatolt be a nyugat-oroszországi Belgorod régióba, és megerősítették azt az értesülést, hogy Kozinka városa elesett.

A tankok folytatták útjukat Grajvoron felé.

Az OSINTdefender továbbá azt is közölte orosz forrásokra hivatkozva, hogy megkezdődött a civilek evakuálása Gora-Podol városából.

A Nemzeti Gárda és az orosz szárazföldi erők védelmi vonalakat állítanak fel a város körül.

A Noelreports megosztott egy videót a Twitter-oldalán, hogy az ukránok oldalán harcoló Szabad Oroszország Légió tagjai orosz tankot zsákmányoltak a belgorodi akciójuk során.

Az ukrán oldalon harcoló önkéntesek a közösségi médiában napvilágot látott felvételek alapján harckocsikat is kaphattak Kijevtől.

- írta meg a Mandiner.