Lövöldözéssel fenyegetőzött az iskolában egy tatai diáklány

TEK, Terrorelhárítási Központ, illusztráció
Budapest, 2016. október 28. A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai a VII. kerületi Szövetség utca egyik lakóházánál 2016. október 28-án, miután bejelentés érkezett arról, hogy egy lakónál fegyvert vagy annak utánzatát látták. A TEK munkatársai az ingatlanban elfogtak két férfit, akiket átadtak a kerületi rendőrkapitányság beosztottjainak. Az elsődleges adatok szerint a férfiaknál airsoft-, vagyis szabadidős célú, műanyag golyót kilövő fegyver volt. MTI Fotó: Lakatos Péter
Vágólapra másolva!
Lövöldözéssel fenyegetőzött egy felső tagozatos diáklány Tatán, a Vaszary Általános Iskolában. A Terrorelhárítási Központ (TEK) egységei is kivonultak a helyszínre - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Egy agggódó szülő kereste meg a Kemma.hu-t azzal, hogy

a tatai Vaszary János Általános Iskolában a Terrorelhárítási Központ intézkedésére volt szükség, miután az iskola egyik tanulója lövöldözni akart.

A lapnak több forrás megerősítette, hogy valóban erről volt szó, és egy felső tagozatos diáklány miatt értesítették a hatóságokat. A Terrorelhárítási Központ a KEMMA megkeresésére azt válaszolta, hogy intézkedniük nem kellett. Ettől függetlenül

jelen voltak az intézménynél,

de akciót nem hajtottak végre. Az akció azért maradt el, mert a lap úgy tudja, a diák csupán feltűnősködni, vagánykodni, menőzni akart, de szavai mögött valós szándék nem volt.

Egyesek szerint családi kapcsolatai miatt nem idegen számára a katonaság, talán onnan jöhetett az elképzelés, hogy lövöldözéssel próbáljon meg keményebbnek látszani, de az is lehet, hogy a közelmúlt, nagyobb médiafigyelmet kapott esetei nyomán érezte úgy, hogy ez a jó út az érvényesüléshez.

Címlapi képünk illusztráció!