Egy repülőgép baleset után négy gyereket találtak életben a dzsungelben

Vágólapra másolva!
Friss: Gustavo Petro kolumbiai elnök később bejelentette, hogy mégsem találták meg a gyerekeket! Kolumbiában megtalálták egy repülőgép baleset túlélőit, négy gyereket, köztük egy 11 hónapos csecsemőt. A gyerekek több mint 15 napig voltak egyedül az Amazonas dzsungelében, miután május elején lezuhant a kisrepülőgép, amelyben anyjukkal utaztak.
Vágólapra másolva!

Az anyát a gép fedélzeten tartózkodó két másik felnőttel együtt holtan találták meg. Több mint száz katona indult kutyák segítségével a gyerekek keresésére,

miután olyan nyomokat találtak, amelyek alapján feltételezhető volt, hogy még életben vannak.

A gyerekek - egy csecsemő, illetve egy tizenhárom, kilenc, négyéves - több mint 15 napig volt az őserdőben

az ország déli részén található Caquetá megyében.

A repülőgép - egy Cessna 206-os - hét embert szállított az Amazonas tartománybeli Araracuara és a Guaviare tartománybeli San José del Guaviare város között, amikor május 1-jén a kora reggeli órákban motorhiba miatt vészjelzést adott le.

A gépet hétfőn találták meg orral a földbe csapódva a sűrű növényzetben. A hatóságok hétfőn először arról számoltak be, hogy megtalálták a gépet, amelynek fedélzetén

holtan találták meg a pilótát és a másik hat utasnak nyoma veszett. Kedden aztán bejelentették, hogy megtalálták az anya és egy harmadik ember holttestét, a gyerekek azonban eltűntek.

A dzsungel nagyon sűrű és veszélyes ezen a különösen félreeső területen. A keresést megnehezítették a vadállatok, a 40 méter magas fák és a heves esőzések.

Kedden azonban a hatóságok bejelentették, hogy személyes tárgyakat, gyümölcsmaradékokat találtak, valamint egy cumisüveget a repülőgép közelében. A mentőcsapatok később felfedeztek egy "botokból és ágakból készült rögtönzött menedéket", fenntartva a reményt, hogy legalább egy túlélő van.

A légierő három helikopterrel csatlakozott a Remény elnevezésű mentőakcióhoz. Az egyik fedélzetén egy "körülbelül 1500 méteres terület hangosítására alkalmas" hangszóró közvetítette a gyerekek nagymamája által felvett üzenetet.

Az asszony a helyi törzs nyelvén közölte az unokáival, hogy keresik őket, és arra kérte őket, maradjanak ott, ahol vannak, hogy megtalálják őket.