Fegyveres ámokfutó ölt meg nyolc embert egy texasi bevásárlóközpontban

Multiple Casualties Reported After Shooting At Outlet Mall In Texas GettyImageRank1 Scene Return Teamwork Parking Lot USA Texas Color Image Organized Group Photography Close To Allen Topix Bestof Allen, Texas Gulf Coast States Outlet Allen Premium Allen S
A rendőrök lezárták a környéket
Vágólapra másolva!
Kilenc ember, köztük a gyanúsított meghalt egy dallasi bevásárlóközpontban történt lövöldözésben szombaton – közölték a hatóságok. Három sebesült állapota továbbra is válságos, négy ember állapota stabilizálódott. A feltételezett lövöldözőt egy környéken lévő rendőr lőtte le.
Vágólapra másolva!

Helyi idő szerint szombat délután 15 óra 36 perckor érkezett bejelentésre a rendőrségre, hogy egy fegyveres kiszállt egy járműböl a Dallastól mintegy 50 kilométerre északra lévő Allen város egyik bevásárlóközpontjánál, majd lövöldözni kezdett. Az elkövető nyolc emberrel végzet, hetet pedig megsebesített.

A feltehetően magányos fegyverest egy más ügyben a környéken lévő rendőr lőtte le

- közölték a hatóságok.

A rendőrök lezárták a környéket Forrás: AFP/2023 Getty Images/Stewart F. House

Egyelőre nincsenek megerősített részletek az áldozatokról, de a szemtanúk arról számoltak be, hogy

gyerekeket is láttak közöttük.

Néhányan azt mondták, hogy láttak egy rendőrt és egy bevásárlóközpont biztonsági őrét is eszméletlenül a földön.

Allen tűzoltóparancsnoka, Jonathan Boyd azt mondta, hogy

hét ember, köztük a lövöldöző a helyszínen meghalt, kilenc áldozatot kórházba szállítottak, de közülük ketten meghaltak.

Boyd szerint három sebesült állapota válságos, négyen pedig stabilak.

A lövöldözés idején 300-an lehettek a bevásárlóközpontban Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Stewart F. House

Greg Abbott texasi kormányzó "kimondhatatlan tragédiának" nevezte a lövöldözést. Közleményében azt írta, hogy

az állam kész minden segítséget felajánlani a helyi hatóságoknak.

Az alleni rendőrség szerint a támadást még vizsgálják, és az embereknek továbbra is távol kell maradniuk a bevásárlóközponttól. Az FBI arra kért mindenkit, aki információval vagy tippekkel rendelkezik a lövöldözéssel kapcsolatban, hogy jelentse az ügynökségnek.