Értékelhetetlen produkciók, bohóckodás és vásári mulatós az Eurovíziós Dalfesztiválon

Vágólapra másolva!
Nem meglepő módon idén is az ízléstelenség és a szupergiccs dominál, egymást váltják a rosszabb esetben irritáló, jobb esetben szimplán csak dögunalmas produkciók – írta meg a Magyar Nemzet. A cikkben felidézték: tavalyUkrajna nyerte az Eurovíziós Dalfesztivált, és így őket illette volna idén az esemény megrendezésének joga, azonban a háború miatt a második helyezett Egyesült Királyság élhetett a lehetőséggel.
Vágólapra másolva!

Az ukrán-orosz konfliktus miatt számos "háborúellenes" dal csendült fel a versenyen, amelyek mind tovább is jutottak a szombati döntőbe. Ezt a tematikát követi a svájci Remo Forrer dala, a Watergun, amely egyszerre dögunalmas és szupergiccses, azaz éppen olyan, mintha a mesterséges intelligenciát megkérnénk, kreáljon egy random eurovíziós dalt.

Horvátország értelmezhetetlen indulója, a Let 3 nevű együttes produkciója láttán valószínűleg még az Irigy Hónaljmirigy tagjai is elszégyellnék magukat.

Ellenben – olvasható a Magyar Nemzet írásában – a cseh lánybanda, a Vesna My Sister's Crown című dala már kevésbé altató, ehelyett inkább irritálóan teátrális.

A fogadóirodák szerint azonban nem a fent említett országok fogják elnyerni a fődíjat idén, hanem Ukrajna, Svédország vagy Finnország diadalmaskodhat szombat este.

A finnek ezúttal egy rappert indítottak, igazi vásári mulatós italozásra buzdító dalszöveggel, valamint vizuális környezetszennyezésnek beillő tálalással.

Mint emlékezetes, tavaly Ukrajna is mulatós hip-hoppal indult, a Kalush Orchestra nevű együttes meg is nyerte a döntőt.