Kiderült, hogy ki gyújtotta fel a kollégiumot Latin-Amerikában

Guyana, tűz, iskola, gyújtogatás
A kigyulladt iskola.
Vágólapra másolva!
Ahogyan arról lapunk korábban beszámolt, legalább 20 gyerek meghalt Latin-Amerikában egy tűzben, ami éjfélkor tört ki egy középiskolai kollégiumban. Friss információk szerint a tüzet egy diák okozta szándékosan, aki dühös volt, mert elkobozták a mobiltelefonját – írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A jelentések szerint a kollégium zárva volt, és az ablakok le voltak fedve, ezért a bent lévők nem tudtak kijutni.

A tizenéves gyanúsított jelenleg kórházban van égési sérülésekkel, az informciók szerint beismerte a gyújtogatást.

A leégett kollégium Forrás: AFP/Keno George

Az AFP hírügynökségnek nyilatkozó kormányzati forrás szerint a hatóságok most tanácsot kérnek arról, hogy vádat emeljenek-e ellene.

A tűz a mosdóhelyiségben keletkezett, és végül az egész, részben fából készült épületet lángba borította, amelyben akkor 57 diák lakott.

A Mahdia központi városában történt incidens túlélői elmondták, hogy az éjszaka közepén sikolyokra ébredtek.

Az Associated Press jelentése szerint a lányt azzal vádolják, hogy támadással fenyegetőzött, miután fegyelmi büntetést kapott, mert viszonya volt egy idősebb férfival.

Kiderült, hogy a kollégium adminisztrátora – aki ötéves fiát vesztette el a tűzben – pánikszerű állapotában nem tudta megtalálni a kulcsokat az ajtó kinyitásához.

A tűzoltók a falakat áttörve próbálták megmenteni az embereket, a rossz időjárási körülmények miatt azonban nehezen tudták megfékezni a tüzet.

A halálos áldozatokon kívül több más ember is megsérült, őket kórházba szállították.

A helyi média arról számolt be, hogy a tűz olyan súlyos volt, hogy néhány áldozat azonosításához DNS-vizsgálatra volt szükség.