Janez Jansa: Az egyházzal lehet megnyerni a kulturális marxizmus elleni csatát

Ukrán válság, 2022, Janez Jansa, szlovén miniszterelnök
Slovenia's Prime Minister Janez Jansa speaks to press as he arrives for an emergency European Union (EU) summit at The European Council Building in Brussels on February 24, 2022, on the situation in Ukraine after Russia launched an invasion. (Photo by JOHN THYS / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A kulturális marxizmus rombolásáról beszélt Janez Jansa, Szlovénia volt miniszterelnöke a Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárnak adott interjúban. A szlovén politikus a CPAC Hungary konferencia kapcsán úgy vélekedett, több beszédnél az volt az érzése, hogy azok felületesek, és csak a következményekkel foglalkoznak, az okokkal és a problémák gyökereivel nem - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

– fogalmazott.

Az államtitkár a kulturális marxizmust az elmúlt ötven év talán legkomolyabb, nyugati világtól örökölt csapásának nevezve kiemelte, hogy a volt szlovén kormányfő beszéde a magyar miniszterelnök előadásához is kapcsolódik, aki egyfajta vírusnak nevezte a progresszív liberális ideológiát.

Ugyanakkor, mint mondta, Janez Jansa még mélyebbre ásott a nyugati értékrend alappillérét jelentő bibliai tízparancsolat és az azt szétfeszítő kulturális marxizmus fogalmának megemlítésével. Válaszában Janez Jansa a baloldali, marxista filozófus Antonio Gramsci több mint száz évvel ezelőtti megnyilatkozásait a tízparancsolat elleni támadásnak nevezte.

– fogalmazott. A beszélgetés során Ferenc pápa magyarországi látogatása is szóba került, ennek kapcsán a volt szlovén kormányfő úgy fogalmazott, „örültem és egyben meglepett, hogy Ferenc pápa milyen direkt módon beszélt erről a küzdelemről". „Ferenc pápa latin-amerikai, ahol a katolikus egyház más, mint az európai, és ahol – valóban – a kulturális és szociális marxizmus rombolását is lehetősége volt megtapasztalni. A halál kultúrája, avagy a kulturális marxizmus elleni csatát nehéz megnyerni az értékeinket védő legnagyobb szervezet, a katolikus egyház támogatása nélkül" – mondta Janez Jansa.

Kovács Zoltán felvetette, hogy a kulturális marxizmust képviselő civil társadalom folyton a demokráciáról és arról papol, hogy az embereket képviselik, holott soha nem mérettették meg magukat demokratikus választásokon. Válaszában a szlovén politikus kiemelte, „mivel senki nem választotta meg őket, nem tekinthetők legitimnek". Hozzátette: pontosan ez a mesterségesen kreált, hamis legitimáció a kulturális marxizmus lényege.

A kép illusztráció! Forrás: AFP/John Thys

– fogalmazott Janez Jansa. Kovács Zoltán az európai választások szlovén vonzatáról is kérdezte a politikust.

A volt miniszterelnök kifejtette, pártja az első kivételével az összes európai választást megnyerte, és továbbra is ez a cél. A harminc százalék körüli részvételi arányt azonban nagyon alacsonynak nevezte, ami véleménye szerint az érdeklődés hiányának jele. Elmondta, hogy a Szlovéniában felettébb erős mély állam inkább a hazai választásokra fókuszál, és e cél érdekében minden eszközt mozgósít.