Kacsacsőrű emlőst rabolt két férfi, börtönbe kerülhetnek - videó

Vágólapra másolva!
Az ausztráliai Brisbane-ben két ember ellopott egy vadon élő kacsacsőrű emlőst, amely védett állatnak számít Ausztráliában. A tettest elfogták, vádat emeltek ellene - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A térfigyelő kamerák rögzítették, amint a páros kedden felszállt egy vonatra, a kezükben az állattal, amit egy törölközőbe csavarva tartottak.

A rendőrség szerint a kacsacsőrű emlőst természetes élőhelyéről rabolták el, amiért akár 430 000 ausztrál dollár (99 millió forint) bírságot is kiszabhatnak.

A rendőrség aggódott az állat miatt, hogy az megbetegszik vagy elpusztul, minél tovább van távol az élőhelyétől. De aggódtak a két ember biztonsága miatt is, mivel a kacsacsőrű emlősnek mérges sarkantyúja van, amely súlyos sérüléseket okozhat.

Információk szerint a páros

mutogatta a vonaton az állatot és megengedte az embereknek, hogy megsimogassák.

Ezzel kapcsolatosan azonban aggodalmak merültek fel, az emberek által hordozott betegségek miatt, amely veszélyes lehet az állatra nézve.

Egy ember szerint - aki találkozott a vonaton a párossal - a pár azt tervezte, hogy szabadon engedi az állatot.

A rendőrség a lakosság segítségét kérte az ügyben, így találtak rá a 26 éves férfira, aki elrabolta az állatot. A rendőrség vádat emelt ellene. Ő és társa a rendőrségnek azt állította, hogy egy közeli folyóban szabadon engedték az állatot, de az emlőst végül nem sikerült megtalálni.

A letartóztatott férfi április 8-án védett állat vadonból való elvitele és fogságban tartása miatt áll bíróság elé.