Optikai kábeleket rongáltak meg, 40 ezer ember maradt internet nélkül az Egyesült Államokban

optikai kábel internet fiber optic networking
Optikai kommunikációs eszközök
Vágólapra másolva!
A norwalki rendőrök szombaton letartóztatták a 30 éves Jillian Nicole Personst és a 26 éves Austin Keith Geddingst, akiket azzal vádolnak, hogy március 24-én elvágtak több optikai kábelt és ezzel 40 ezer ember számára tették lehetetlenné az internethez való hozzáférést az Egyesült Államokban, Connecticut államban.
Vágólapra másolva!

Március 24-én érkezett a rendőrségre a bejelentés, miszerint a Norwalk egyik utcájában megrongálták az optikai kébeleket - írja a CBS.

A rongálás miatt 40 ezer embert sikerült levágni a világhálóról.

A rendőrség azonosított egy járművet, amely a gyanúsítottakhoz volt köthető, akik mindketten az észak-karolinai Asheville-ből származnak, és elfogatóparancsot adott ki Persons és Geddings ellen.

Március 24-én érkezett a rendőrségre a bejelentés, miszerint a norwalk-i Broad Street-en megrongálták az optikai kébeleket. A kép illusztráció! Forrás: Bru-nO /Pixabay

Ezután a nyomozók szombaton Bridgeportban szúrták ki Persont, majd letartóztatták. Nem sokkal később Stratfordban, egy erdős területen Geddings nyomára is ráakadtak a hatóságok, végül őt is sikerült őrizetbe venni.

A bíróság 200 ezer dollárban (kb. 70 millió forint) határozta meg az óvadékot az ügyben, a hatóságok nem közölték a rongálás feltételezett indítékát.

A páros április 11-én áll ismét bíróság elé.