Migránscsempész szorított le az útról egy rendőrautót Németországban

Túszejtés egy drezdai bevásárlóközpontban, Drezda, 2022. december 10. Rendőrautók az Altmarkt-Galerie drezdai bevásárlóközpont túszejtés
Drezda, 2022. december 10. Rendőrautó az Altmarkt-Galerie drezdai bevásárlóközpont előtt 2022. december 10-én, miután egy férfi túszokat ejtett az épületben. Később a rendőrök a két túszt - egy gyermeket és egy bevásárlóközponti dolgozót - sértetlenül kiszabadították, a túszejtőt pedig őrizetbe vették. MTI/EPA/Matthias Schumann
Vágólapra másolva!
Egy szíriaiakat szállító furgon letaszított az útról egy járőrautót, amikor a rendőrök megpróbálták megállítani az autót Németország lengyel határának közelében - írja az ABC News.
Vágólapra másolva!

A szolgálaton kívüli rendőrök kedd este Görlitz közelében vették észre, a furgont.

A magyar rendszámú Citroen Jumper hátsó ajtaja nyitva volt, és a rendőrök észrevették, hogy emberek ülnek bent.

A rendőrök megpróbálták megállítani a furgont, de az leszorította az útról a járőrautót. A furgon később megállt a sofőr pedig gyalog próbált elmenekülni.

A sofőrt a rendőrök elfogták és letartóztatták - közölte a helyi rendőrség.

A rendőrök 13 szíriai férfit, hat nőt és 10 gyermeket találtak a furgonban.

Egyikük sem sérült meg, bár a furgon hátsó részében nem voltak ülések.

A hatóságok vizsgálják, hogy a furgonban utazók milyen útvonalon érkeztek. Az eddigi információk alapján úgy tűnik, hogy egy balkáni útvonalon érkeztek - közölte a rendőrség.

Az 50 éves sofőrt a rendőrök embercsempészet, a rendőrségnek való ellenállás és a közlekedés veszélyes akadályozása miatt előállították.