Törvénysértést követhetett el a Trumpra vadászó ügyész

Trump, USA, elnökválasztás
Former US President Donald Trump speaks at the Mar-a-Lago Club in Palm Beach, Florida, on November 15, 2022. - Donald Trump pulled the trigger on a third White House run on November 15, setting the stage for a bruising Republican nomination battle after a poor midterm election showing by his hand-picked candidates weakened his grip on the party. Trump filed his official candidacy papers with the US election authority moments before he was due to publicly announce his candidacy. (Photo by ALON SKUY / AFP)
Vágólapra másolva!
Donald Trump újraválasztásra készülő elnök lemondásra szólította fel Alvin Bragg manhattani kerületi ügyészt, mivel szerinte törvénytelen módon szivárogtatta ki az ellene felhozott vádpontokat a médiának.
Vágólapra másolva!

Trump szerint törvénysértő volt az ügyészségi szivárogtatás

Ahogyan az Origo is megírta, elkezdődött a Donald Trump elleni, magyar szemmel nézve a kommunista idők koncepciós pereit idéző vádemelési eljárás, amelynek keretében első alkalommal állítanak törvényszék elé volt amerikai elnököt.

Trump szerint az ügy boszorkányüldözés és a választási folyamatba való beavatkozás, amely állítását az ügyészség médiával való egyeztetésének részleteivel nyomatékosította.

A Breitbart a Yahoo News nyomán írta meg, hogy az ügyészség 34 rendben igyekszik megvádolni a közvélemény-kutatásokat toronymagasan vezető békepárti republikánus elnököt. A Yahoo szerint a forrást a vádemelési eljárás részleteiről magas szinten tájékoztatták.

Nem sokkal a vádemelés és az eljárás lehetséges részleteinek nyilvánosságra kerülését követően Trump lemondásra szólította fel Bragg-et, mivel szerinte törvénysértést követett el a szivárogtatással.

Trump vezeti a közvélemény-kutatásokat, véget vetne az orosz-ukrán háborúnak

Az amerikai baloldali média és a New York-i ügyészség igyekszik azt a látszatot kelteni, mintha itt pusztán egy pornósztárnak fizetett hallgatási kenőpénz, mint tiltott kampánytámogatás feletti eljárásáról lenne szó, nem lehet szó nélkül elmenni az ügy amerikai politikát érintő vetülete felett sem.

Donald Trump első számú kampányígéreteinek egyike, hogy rövid úton és záros határidőn belül véget vetne az orosz-ukrán háborúnak.

A jelek szerint pedig erre az amerikai közvélemény is jól rezonál, hiszen magyar-amerikai közvélemény-kutatások szerint az amerikaiaknak 48 százaléka szavazna Trumpra, míg a csökött Bidenre csupán 43 százalékuk.