Felrobbant nászajándék ölt meg egy indiai férfit

gym SUV men pool fitness bumper india auto hockey Voertuig Stad heren Toernooi Motorvoertuig Architectuur oranje mannen WK Actie ELFTAL speler WERELDKAMPIOENSCHAPPEN eindronde vervoermiddel hockeywedstrijd HOCKEYER 2023 krachttraining hockeyspeler BHUBANE
BHUBANESWAR - Police escort Dutch bus during training in the run-up to the quarter finals of the Hockey World Cup in India. ANP WILLEM VERNES netherlands out - belgium out (Photo by Willem Vernes / ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
Az indiai rendőrség kedden letartóztatott egy férfit, miután felrobbant egy házimozi rendszer, amelyet a volt barátnőjének ajándékozott az esküvője napján. A bomba megölte a vőlegényt és annak testvérét. A robbantásban további négy ember megsérült, köztük egy 18 hónapos gyermek – írja a Vice.
Vágólapra másolva!

Április 3-án a 22 éves friss házas, Hemendra Merawi néhány nappal az esküvője után a közép-indiai Chhattisgarh államban a testvérével bontotta ki a nászajándékokat. Az ajándékok között volt egy házimozi rendszer is, amelyet felesége exe, a 33 éves Sarju Markam adott át.

Amikor Merawi és testvére bedugták és bekapcsolták, a készülék felrobbant. A rendőrség szerint Markam bombával szerelte fel a gépet, és más ajándékokkal együtt az esküvő helyszínén helyezte el március 31-én.

– mondta Lal Umed Singh rendőrfelügyelő a médiának.

A robbanás ereje akkora volt, hogy a szoba falai és a tető beomlottak. Merawi azonnal meghalt, testvére pedig, akit kórházba szállítottak, később belehalt sérüléseibe.

Markam ellen az indiai robbanóanyag-törvény alapján emeltek vádat, amelyért legfeljebb életfogytiglani börtönbüntetés szabható ki.

A rendőrség szerint Markam bevallotta, hogy azért szerelte fel az ajándékot robbanóanyaggal, mert dühös volt volt barátnőjére, amiért férjhez ment. Ők ketten nemrég szakítottak, miután a most megözvegyült menyasszony megtudta, hogy a férfi már házas és két fia van.

Az eset része annak a növekvő tendenciának, hogy Indiában az elutasított férfiak erőszakot követnek el, amit a hatóságok a „jilted lover szindróma" kategóriába sorolnak.

A legfrissebb hivatalos adatok szerint 2021-ben 15,3 százalékkal nőtt a nők elleni bűncselekmények száma.

Címlapi képünk illusztráció!