Több tucat egzotikus állatot foglalt le a mexikói rendőrség egy rajtaütés során

Vágólapra másolva!
Egy Mexikóváros közelében lévő tanyán egy rajtaütést követően 25 egzotikus állatot foglaltak le, köztük oroszlánokat, pumákat és egy bengáli tigrist.
Vágólapra másolva!

A mexikói bűnözők gyakran tartanak egzotikus állatokat házikedvencként, az elmúlt években számos nagymacskát lefoglaltak.

A rendőrséghez "gyanús tevékenység folytatásáról" érkezett bejelentés a Huixquilucan tanyáról. A helyszínre érve

47 ketrecbe zárt egzotikus állatot találtak.

Emelett különböző szivattyúkat, melyekkel feltételezhetően üzemanyag-vezetékekből lophattak benzint. Később megtalálták a konténert is, amiben 14 ezer liter gázolajat tároltak.

Több nagy lopott jármű, köztük teherautók, buszok is előkerültek a razzia során.

Az állatkereskedelem jövedelmező üzlet Mexikóban, a bűnbandák egyre gyakrabban vásárolnak és adnak el egzotikus fajokat haszonszerzés céljából. Bár nem illegális egzotikus állatot tartni Mexicóban mindaddig, amíg a tulajdonos igazolni tudja, hogy az okleveles kereskedőtől származik és fogságban született.

A hatóságok által az elmúlt években lefoglalt állatok közül a tulajdonosaik többsége nem rendelkezett a szükséges papírokkal - írja a BBC.

A mexikói környezetvédelmi főügyész hivatala szerint

a növény- és állatvilág tiltott kereskedelme jelenleg a negyedik legnagyobb illegális tevékenység az országban a kábítószer-, ember- és fegyverkereskedelem után.

Már nem csak a kábítószer-kereskedők tartanak egzotikus állatokat státuszszimbólumként a "luxustanyáikon."

2020-ban felháborodást váltott ki, amikor

egy nő egy pórázon tartott tigriskölyökkel sétált egy bevásárlóközpontban

Mexikóváros előkelő negyedében. Decemberben pedig a rendőrök riadtan találtak egy tigriskölyköt egy kisebb közlekedési szabálysértés miatt leállított autó csomagtartójában.