Újabb drámai fordulat: biológiai fegyvereket gyárthat Amerika

defence army conflict Horizontal panoramic MACHINE GUN WEAPON ARMY UKRAINE MILITARY TRAINING orosz ukrán háború
Ukrán újoncok angliai kiképzésen
Vágólapra másolva!
Tömegpusztító biológiai fegyvereket gyárthat az Egyesült Államok a területén kívül, nyilatkozta a moszkvai vezetés az az ukrajnai biolaborok vizsgálatáért felelős bizottság jelentése kapcsán. Oroszország szerint az amerikaiak ezzel megsértik a biológiai fegyverekről szóló nemzetközi egyezményt.
Vágólapra másolva!

Konsztanytin Koszacsev, az orosz törvényhozás felsőházának alelnöke az ukrajnai biolaborok vizsgálatáért felelős bizottság munkájával kapcsolatban nyilatkozott - írta meg a Sputnik News.

Elmondása szerint a bizottság arra a megállapításra jutott, hogy

az Egyesült Államok aktívan támogatja különböző biológiai fegyverek komponenseinek, illetve maguknak a fegyvereknek a gyártását országa területén kívül.

Koszacsev ezenfelül hozzátette, a bizottság szerint az Egyesült Államok ezzel tudatosan sérti meg a biológiai fegyverek gyártására vonatkozó hatályos nemzetközi szerződéseket.

A bizottság arra a következtetésre jutott, hogy az Egyesült Államok tudatosan sérti meg 'A bakteriológiai (biológiai) és toxinfegyverek kifejlesztésének, gyártásának és tárolásának tilalmáról és megsemmisítéséről szóló nemzetközi egyezmény' rendelkezéseit - nyilatkozta Koszacsev.

(A címlapi kép illusztráció!)