Olasz lap: Az Orbán-kormány ihlette Meloniék új döntését

ORBÁN Viktor, MELONI Giorgia, EU-tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozója, 2022.12.15
Brüsszel, 2022. december 15. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök az EU-tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozóján 2022. december 15-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Az Il Foglio online cikket közölt az olasz kormány döntéséről, amely a születésszámot érinti. A Mandiner szemlézte a cikket, amely szerint az olasz kormánynak van egy „szenzációs" ötlete: nem kell adót fizetnie a gyermeket vállalóknak. Giorgia Meloni miniszterelnök „visszatért", hogy szembenézzen az egyik nagy olasz vészhelyzettel: Olaszország születésszámának drámai csökkenésével – írja a lap.
Vágólapra másolva!

Meloni elmondta, hogy a kormány „ösztönözni kívánja a születési ráta növekedését", amely jelenleg minden idők mélypontján van, kevesebb mint hét újszülött és több mint tizenkét halálozás jut ezer lakosra. A törvénytervezetből még nem derült ki, hogy pontosan milyen adónemekre vonatkozik a döntés.

Forrás: Shutterstock

A szerző hozzáteszi:

Európában az egyetlen ország, amely már tanulmányozott hasonló szabályt, Orbán Viktor kormányfő Magyarországa, amely 2020 óta lehetőséget kínál a négy- vagy többgyermekes nőknek arra, hogy ne fizessenek többé jövedelemadót.

– írja az Il Foglio szerzője.